Noel Buje više ne postoji, no San Canzian Village & Hotel će i dalje biti mjesto visoke gastronomske ponude

U istarskom selu od samo tri stanovnika u neposrednoj blizini Grožnjana, sredinom prošle godine smjestio se San Canzian Village & Hotel – novi boutique hotel s pet zvjezdica. Jedinstveno...

U istarskom selu od samo tri stanovnika u neposrednoj blizini Grožnjana, sredinom prošle godine smjestio se San Canzian Village & Hotel – novi boutique hotel s pet zvjezdica. Jedinstveno mjesto koje odiše autentičnim istarskim ozračjem, spajajući tradicionalno i moderno gostima nudi individualni pristup i vrhunsku uslugu.

Nakon uspješno dovršene prve faze projekta San Canzian, koja je kulminirala uključivanjem ovog istarskog bisera u prestižnu grupaciju Small Luxury Hotels of the World, jedan od najuzbudljivijih hotelijerskih projekata u Hrvatskoj u 2020. godini kreće dalje. 

Suradnja s prestižnim zagrebačkim restoranom Noel, nositeljem Michelinove zvjezdice, rezultirala je vrhunskim restoranskim i barskim sadržajem u samom hotelu te jasno definiranom, visokom gastronomskom ponudom. No, nakon “incidenta” u kolovozu 2019. s tadašnjim chefom San Canziana, vlasnici su u Novu 2020. godinu odlučili u potpunosti preuzeti upravljanje cjelokupnom ponudom.

Tako je management San Canzian Village & Hotela od 1. siječnja u potpunosti preuzeo upravljanje cjelokupnom ponudom, s danjim fokusom na jedinstveno i nezaboravno iskustvo svojih gostiju. 

To znači kako Noel Buje više ne postoji, no vlasnici hotela San Canzian i vlasnici zagrebačkog restorana Noel, ipak će suradnju nastaviti kroz povremene zajedničke gastronomske “pop up” projekte, kako ističu vlasnici hotela.

Ono najvažnije je kako će San Canzian Village & Hotel i dalje nuditi vrhunsku uslugu u svakom segmentu, pa tako i visokom gastronomskom ponudom.

U San Canzianu su svjesni da je uz vrhunsku, lokalnu, a po mogućnosti i ekološku namirnicu najznačajniji sastojak za uspjeh restorana – vrhunski tim. Upravo iz tog razloga važnu funkciju chefa preuzeo je mlada zvijezda hrvatske kulinarske scene, chef Mario Mandarić, koji je do sada bio chef u Roxanich Wine & Heritage hotelu u Motovunu.

Foto: FB Mario Mandarić

“Precizna, a ne pretenciozna kuhinja, temeljena na izvanrednim lokalnim namirnicama, odlikuje jedinog hrvatskog kuhara koji je bio sous chef u restoranu sa 3 Michelinove zvjezdice. Vrhunski doručak kreiran je od lokalnih i većinom organskih namirnica iz vlastite proizvodnje, a za ručak je gostima na raspolaganju a la carte ponuda suvremeno prezentiranih tradicionalnih istarskih jela poput maneštre, pljukanaca i sezonskih tartufa. Izbor menija u sljedovima nadahnutih istarskim podnebljem, uz sljubljivanje s vrhunskim vinima iz našeg walk-in vinskog podruma, zadovoljiti će i najzahtjevnije znalce fine kuhinje” ističu iz San Canzian Village & Hotela.

San Canzian raspolaže s ukupno 24 sobe i suita nadahnutih istarskim šarmom koje su stopljene u srednjovjekovni ambijent.

Prirodno okruženje vanjskog bazena s panoramskim pogledom na maslinike i vinograde pruža gostima idealnu atmosferu za uživanje i opuštanje uz umirujuće zvukove prirode. Vrhunski restoran i zasigurno jedan od najboljih vinskih podruma u Hrvatskoj čine San Canzian Village & Hotel vrhunskom gastronomskom destinacijom.

Ovo je pravi smjer koji nam treba, što više malih obiteljskih i boutique hotela, s vrhunskom i autentičnom ponudom.

Foto: San Canzian Village & Hotela

Povezane vijesti: