Norveška vlada izašla s preporukama za putovanje, Hrvatska u “crvenoj” skupini zemalja

Norveška vlada izašla je s popisom zemalja u koje će njihovi stanovnici moći slobodno putovati od 15. srpnja. Države su označene zelenom i crvenom bojom, što znači kako će...

Norveška vlada izašla je s popisom zemalja u koje će njihovi stanovnici moći slobodno putovati od 15. srpnja. Države su označene zelenom i crvenom bojom, što znači kako će u “zelene” zemlje Norvežani moći otići na godišnji odmor i vratiti se kući, a da ne idu u karantenu. Vlada je za te zemlje ukinula i ograničenja ulaska u Norvešku.

S druge pak strane “crvene” države, među kojima se nalazi i Hrvatska imaju ograničenja. Prvo i najvažnije je da će norveški turisti koji se u svoju državu vraćaju iz Hrvatske obavezno morati u desetodnevnu karantenu. Samo je sedam “crvenih” zemalja Europske Unije i Europske ekonomske zone, koje su se našle na karti norveške vlade, a uz Hrvatsku, tu su još Bugarska, Luksemburg, Portugal, Rumunjska, Mađarska, te jedan dio Švedske.

Odluka norveške vlade stupa na snagu 15. srpnja, a prema najavama, Norveški institut za javno zdravstvo novu će procjenu o tome koje zemlje ispunjavaju nove kriterije, donijeti za dva tjedna.

Izvor i foto: Norveški institut za javno zdravstvo, Vlada Kraljevine Norveške

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN