Novi koncept Adventa u Zagrebu, najavljene nove lokacije i više od 100 koncerata

Advent u Zagrebu ove godine će započeti 26. studenog i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 7. siječnja 2023

Autor:  HrTurizam.hr

4. studenoga 2022.

U organizaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba te institucionalnih i privatnih partnera, višestruko nagrađivani Advent Zagreb ove godine će se održati u periodu od 26. studenog i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 7. siječnja 2023.

Tako se, nakon dvije godine koje su bile obilježene ograničenjima zbog pandemije, Advent Zagreb vraća u punom sjaju, donoseći raznovrsne programe i ponudu na brojnim lokacijama. 

Otvorenje je predviđeno u subotu, 26. studenog, kada će se upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 17 sati, zatim u 18 slijedi otvorenje gornjogradskih lokacija, u 19 sati otvara se Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, a u 19:50 upalit će se lampice na Zrinjevcu.

"Ove godine krećemo s novim konceptom Adventa koji je razvijen u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Javnom ustanovom Maksimir, a za koji smatramo da će još više potaknuti kreativnost i dobre ideje u osmišljavanju adventskih aktivnosti i događanja. Najvažniji iskorak je transparentan način odabira ponuditelja kroz natječaje, a naglasak je stavljen na kvalitetu i kvantitetu predviđenih kulturnih, glazbenih i zabavnih sadržaja te uređenje lokacija. Time smo dobili raznoliku kulturnu ponudu za sve dobne granice, različite koncepte ponude hrane, veliku ponudu domaćih proizvoda i još puno drugih zanimljivosti. Vraća se i klizalište na Tomislavcu, ali s manje zauzimanja zelene površine, kako bismo pomirili i struku i želje naših sugrađana. Imamo i tri potpuno nove lokacije – Trg dr. Franje Tuđmana s ugostiteljskom ponudom te Park Grič i Stara Vlaška koje će Turistička zajednica grada Zagreba prigodno božićno ukrasiti. Vodili smo računa i da Advent bude ekološki održiv: koristit će se jednokratna, biorazgradiva ambalaža i bit će postavljeni punktovi za razdvajanje otpada", rekao je prilikom predstavljanja Adventa 2022., gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević.

Screenshot 2022 11 04 at 13

"Nakon dvije pandemijske godine, posebno se radujemo ovogodišnjem Adventu koji će nas s bogatim programima na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Osim već navedenoga, održat će se više od 100 koncerata u zatvorenim i otvorenim gradskim prostorima, trgovima i ulicama; zatim su tu i prigodne izložbe u muzejima i galerijama; a treba istaknuti i suradnju s HNK u Zagrebu, Hrvatskom obrtničkom komorom te Zagrebačkim ZOO vrtom. Svi oni pripremaju posebne programe. Surađujemo i sa zagrebačkim hotelima, domaćim i stranim prijevoznicima, te smo krenuli s međunarodnom promocijom na 21 tržištu. Advent Zagreb jedno je od najvažnijih događanja za zagrebački i hrvatski turizam te očekujem da će, kao i prijašnjih godina, pridonijeti rastu turističkog prometa u Zagrebu", izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

Turkish Airlines daje popust putnicima koji lete u Zagreb

Iz Turkish Airlinesa naveli su kako će ove godine ponuditi popuste svima koji lete u Zagreb, do 20% popusta u poslovnom i do 15% popusta u ekonomskom razredu. Zanimljivo, oosebne pogodnosti će dobiti i putnici iz SAD-a.

Ove zime će Turkish Airlines povezivati Zagreb 12 puta tjedno s 300 destinacija, preko Istanbula.

Zagrebački Advent se oglašava u više od 20 zemalja

Offline oglašavanje planirano je na trištima Austrije, BiH, Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije, Švedske i Estonije dok će online oglašavanje biti na tržištima: Austrije, Belgije, BiH, Češke, Danske, Francuske, Češke, Austrije, Slvenije, Hrvatske, Irske, Italije, Kanade, Mađarske, Rumunjske,Nizozemske, Norveške, Njemačke, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švedske i UK-ja, navode iz TZGZ-a.

Direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo rekao je kako će putnicima za vrijeme leta biti posluženi zagrebački zalogaji, a avion će biti ukrašen simbolima Zagreba. 

Također, HŽ će imati popust vikendima na povratne karte na svim nacionalnim linijama do Zagreb GK te besplatni prijevoz od ponedjeljka do četvrtka u razdoblju od 16 do 24 sata u prigradskom prometu.

Bogat kulturno - glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb.

Autor:  HrTurizam.hr

4. studenoga 2022.