Novi projekt Klastera Poreč Riviera – FREE POREČ RIVIERA BIKE TOURS

Besplatne biciklističke ture su projekt kojeg TZ grada Poreča provodi već četvrtu godinu zaredom, a ove godine projekt se širi na cijeli klaster Poreč Rivijera.

Autor:  HrTurizam Promo

17. kolovoza 2022.

Besplatne biciklističke ture su projekt kojeg Turistička zajednica grada Poreča provodi već četvrtu godinu zaredom, a od ove godine projekt se širi na cijeli klaster Poreč Riviera. Cilj projekta je valorizacija Poreštine kao bike friendly destinacije, te pozicioniranje klastera kao vodeće destinacije u Istri za obiteljski outdoor odmor.

Besplatne ture provodit će se od ponedjeljka do petka u periodu od 22. kolovoza do 30. rujna 2022.godine, a vodit će ih stručni vodiči na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

U ponudi će biti pet besplatnih vođenih MTB tura s polaskom iz Poreča, Funtane, Tar-Vabrige, Kaštelira ili Vižinade. Biciklisti će moći birati između laganih i srednje zahtjevnih ruta dužine od 20 do 45 kilometara i od 115 do 450 metara akumuliranog uspona.

Organizatori  napominju da su ture potpuno besplatne i ne uključuju pića, hranu ili ulaznice, a uz nadoplatu je moguć najam bicikala, kaciga i ostale biciklističke opreme. Ture se ne preporučuju za djecu mlađu od 14 godina. Potrebno je znati voziti bicikl i imati osnovnu kondiciju za prijeći 20 do 50-ak km dnevno, no u slučaju potrebe osigurano je interventno vozilo. Vodič ima pravo izmijeniti rutu ovisno o vremenskim uvjetima i kondiciji gosta, a zaštitna kaciga je obavezna.

Rezervacija za ture je besplatna, ali obavezna i to najkasnije 12 sati prije polaska. Sve najave i upiti šalju se na Viber ili WhatsApp na broj +385 (0)91 604 1723 ili e-adresu bikecenterporec@gmail.com

Detaljan program svih tura kao i karakteristike staza mogu se pronaći na internet stranicama turističkih zajednica Poreča, Tara-Vabrige, Funtane, Kaštelir-Labinci i Vižinade.   

Radi što bolje promocije projekta, turističke su zajednice tiskale informativne letke na engleskom, njemačkom, talijanskom i slovenskom jeziku, kao i plakate. 

Info, foto: Turistička zajednica Grada Poreča

Autor:  HrTurizam Promo

17. kolovoza 2022.