Novi testni punktovi na Covid19 u Novalji. Punkt za testiranje i na Zrću

Priprema turističke sezone u punom je zamahu u jednoj od najposjećenijih turističkih destinacija Hrvatske. Kako bi svojim gostima osigurali što ugodniji boravak u destinaciji i sigurniji povratak u svoje...

Priprema turističke sezone u punom je zamahu u jednoj od najposjećenijih turističkih destinacija Hrvatske.

Kako bi svojim gostima osigurali što ugodniji boravak u destinaciji i sigurniji povratak u svoje matične zemlje Grad Novalja u suradnji s TZG Novaljom, Domom zdravlja Novalja i Specijalnom bolnicom Mediko iz Rijeke osigurao je još 2 dodatna punkta za testiranje na COVID-19.

Uz postojeći u Domu zdravlja Novalja, te novoj lokaciji u Slatinskoj ulici (lokacija parking), idući tjedan započinje s radom i punkt za testiranje na Zrću.

Zasigurno da će potražnja za brzim i PCR testovima u narednim danima i tjednima rasti, a opremanjem još dva dodatna punkta te pružanjem usluge testiranja na COVID-19 stvaramo jedan od najbitnijih preduvjeta uspješnosti sezone, ali i zdravstvene sigurnosti” izjavila je Marina Šćiran Rizner, direktorica TZG Novalje.

Ovo je druga sezona koju se odrađuje u otegotnim okolnostima, stalo nam je da turizam i gospodarstvo na našem području ostvare bolje rezultate. Radimo na tome da se ljudima omogući da dođu, poštovat će se sve propisane mjere, bit ćemo korak ispred korone, organizacijski ćemo se ugledati na dobre primjere iz Istre i razbit ćemo famu o Zrću. Ovog ljeta Zrće neće biti loš primjer i neuralgična točka, a ni ugroza za turizam otoka, a kamoli Hrvatske“, rekao je Ivan Dabo, gradonačelnik grada Novalje za Večernji list.

Foto: Grad Novalja

DIGITALNE PLATFORME KAO EFIKASNA RJEŠENJA U PANDEMIJI COVID-19

Pandemija je značajno ubrzala digitalnu transformaciju pri čemu naravno nije zaobišla ni turizam. Svakodnevna promjena u ograničenjima međunarodnih putovanja, zahtijeva brzu i efikasnu prilagodbu te fleksibilnost prema potrebama turističkog tržišta a brza i jednostavna rješenja poput aplikacija za testiranje, znatno rasterećuju već ionako preopterećen zdravstveni sustav. Stoga pored fiksnih punktova s SB Medicom dogovorena je i organizacija pokretnih mobilnih timova za potrebe testiranja većih grupa turista dolaskom u smještajne kapacitete.

Slijedom navedenog, ukoliko gost treba pristupiti testiranju, jednostavno prethodno je potrebno izvršiti prijavu pomoću aplikacije app.medico.hr birajući vrtsu testiranja koja mu najviše odgovara. 

Nakon postupka registracije i plaćanja, profesionalno medicinsko osoblje uzima bris te vrši test u akreditiranom laboratoriju. Nalaz se šalje e-poštom u obliku koji je priznat od strane Europske komisije u roku predviđenom za svaku pojedinu vrstu testova.

Prvi korak je odabranti uslugu.

BRZI ANTIGENSKI TEST– nalaz se izdaje u roku od 15-20 minuta, ne dulje od sat vremena. (Za BAT Obavezno unijeti promo kod: 100med) – Cijena: 100,00kn/osobi

PCR TEST (Nastavni zavod za javno zdravstvo) – Nalaz se izdaje u roku od 24 sata, ne kasnije od 48 sati) – Cijena: 550,00kn/osobi

BRZI PCR TEST (Medico) – Nalaz se izdaje u roku od 15-20 minuta, a ne dulje od sat vremena. – Cijena: 650,00kn/osoba

  1. korak  PRIJAVA

Može se prijaviti jedna ili više osoba. U polja se unose osobni podaci za svaku osobu za koju se naručuje testiranje a plaćanje se vrši za cijelu grupu.

  1. korak  PLAĆANJE

Plaćanje se vrši putem platforme WSpay -Web Secure, Paymant Gateway. Prijenos podataka i privatnost zaštićeni su. Potvrda će stići odmah na e-mail adresu platitelja.

Sve vrlo jednostavno i praktično, zahvaljujući digitalizaciji.


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN