advent zadar

Objavljen Javni poziv za Advent u Zadru koji se vraća nakon COVID-pauze

Nakon dvije godine u Zadru će se ponovno održati Advent. Za šesto izdanje manifestacije organizatori već sada najavljuju veliki broj događanja i bogat program. Uslijed neizvjesne epidemiološke situacije tijekom...

Nakon dvije godine u Zadru će se ponovno održati Advent. Za šesto izdanje manifestacije organizatori već sada najavljuju veliki broj događanja i bogat program. Uslijed neizvjesne epidemiološke situacije tijekom nadolazećih zimskih mjeseci, ali i uz značajno manji budžet od onog iz 2019. godine, tri krovna organizatora, Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Tržnica Zadar, sastavila su okvir po kojemu će se manifestacija ipak održati u optimalnoj formi i sadržaju uvažavajući aktualne epidemiološke mjere i preporuke.

Božićni sajam tradicionalno započinje paljenjem prve adventske svijeće u crkvi sv. Šime u petak, 26. studenog 2021., a trajat će 36 dana do 1. siječnja 2022. godine. Uz dodatno okićene promenadne blagdanske prostore u atriju palače Cedulin i na Forumu, na središnjoj lokaciji na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića svakodnevno će se odvijati zabavni program i koncerti od 17 do 24 sata, dok će tijekom jutarnjih sati prostor biti zatvoren. Petkom će na pozornici nastupati hrvatske estradne zvijezde, a subotom će posjetitelje zabavljati renomirani zadarski izvođači.

Djeca će doći na svoje u popodnevnim satima uz animacijski program, a dodatno će ih 6. prosinca posjetiti Sveti Nikola te 13. prosinca Sveta Luce. Cijeli grad, pa tako i adventski sajam bit će u funkciji, veseli i otvoreni za vrijeme nadaleko poznatog zadarskog Badnjaka, kao i na Silvestrovo za doček Nove godine.

Tržnica Zadar d.o.o. je danas objavila Javni poziv za davanje u zakup montažnih drvenih kućica za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i djelatnosti trgovine na Trgovima Petra Zoranića i Pet bunara za vrijeme održavanja Adventa. Natječaj traje do 29. listopada.

Mole se svi zainteresirani ugostitelji i trgovci da se prijave na predmetni natječaj i na taj iskažu interes za pristupanje pravu licitiranja za zakup kućice ili kućica, kojih će biti 25 i bit će raspoređene po istom rasporedu i tlocrtu kao prije dvije godine za vrijeme dosad najuspješnijeg i najposjećenijeg Adventa u Zadru.

U sklopu Adventa brojni će restorani, kafići, trgovine i muzeji osigurati prigodne cijene i ponudu u sklopu još jednog izdanja projekta “Đir po gradu”, kojeg već jedanaest godina kontinuirano realiziraju partnerske institucije Udruženje obrtnika Zadar, TZ grada Zadra, HGK Zadar – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije i Tržnica Zadar d.o.o., sve s ciljem oživljavanja stare gradske jezgre tijekom zimskih mjeseci. Blagdanskom ugođaju pridonijet će i ŠC Višnjik postavljanjem klizališta, sanjkališta i skijališta.

Naslovna fotografija: Fabio Šimićev

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN