Objavljen javni poziv za kupnju Češke vile na otoku Visu

Vlada je na 118. sjednici u četvrtak odlučila putem javnog natječaja prodati tzv. Češku vilu na otoku Visu, a sada je objavljen i Javni poziv za podnošenje ponuda za...

Vlada je na 118. sjednici u četvrtak odlučila putem javnog natječaja prodati tzv. Češku vilu na otoku Visu, a sada je objavljen i Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnine tj. oglas za prodaju.

Vlada je donijela Odluku o pokretanju postupka prodaje nekretnina u k.o. Vis. Prostornim planom Splitsko-dalmatinske županije, Prostornim planom uređenja Grada Visa i Urbanističkim planom uređenja – Češka vila na prostoru navedenih čestica utvrđeno je građevinsko područje turističko-ugostiteljske namjene.

Ministarstvo državne imovine ocjenjuje kako je oportuno predmetne nekretnine u k.o. Vis ponuditi na prodaju po početnoj kupoprodajnoj cijeni u iznosu od 32.121.725,00 kuna, koja je jednaka vrijednosti nekretnine procijenjenoj po procjenitelju. Ministar državne imovine Goran Marić kazao je da se Češka vila prodaje po cijeni od 30-ak milijuna kuna, ali će investicija sigurno biti i do 100 milijuna kuna te dodao je da očekuje da na toj nekretnini bude hotel više kategorije.

Rok za podnošenje ponuda je 30. studenoga 2018. godine do 12:00 sati, dok je početna cijena prema javnom pozivu 32.121.725,00 kuna. Javni poziv pronađite u prilogu.

PRILOG:

HR / JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PONUDA ZA KUPNJU NEKRETNINAU K.O. VIS (“ČEŠKA VILA”)

ENG / PUBLIC CALL FOR SUBMISSION OF OFFERS FOR THE PURCHASE OF PROPERTIESIN THE VIS CADASTRAL MUNICIPALITY (“ČEŠKA VILA”)

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN