Od 2021. u Veliku Britaniju ponovno s putovnicom

Vlada Velike Britanije (08. listopada) objavila je kako će svim putnicima koji u Veliku Britaniju dolaze iz Europske unije ponovno trebati putovnica, prenosi portal Croatian Airlines. Građanima Europske unije...

Vlada Velike Britanije (08. listopada) objavila je kako će svim putnicima koji u Veliku Britaniju dolaze iz Europske unije ponovno trebati putovnica, prenosi portal Croatian Airlines.

Građanima Europske unije će za ulazak u Veliku Britaniju, umjesto osobne iskaznice koja i dalje vrijedi između preostalih 27 članica Unije, od listopada 2021. ponovo biti potrebna putovnica.

Novo pravilo također se odnosi i na posjetitelje iz Švicarske, Islanda, Norveške i Lihtenštajna. Britanska vlada se odlučila na povratak na putovnice tvrdeći da su osobne iskaznice manje sigurne.

Još nije poznato hoće li 27 zemalja Europske unije uvesti mjeru reciprociteta, no za razliku od većine europskih zemalja, Britanci se više služe putovnicom i vozačkom dozvolom nego osobnom iskaznicom.

British Airways od kraja listopada ponovno u Zagrebu

British Airways objavio je da će od kraja listopada ponovno prometovati na trenutno suspendiranim linijama, uključujući i liniju London – Zagreb.

06. rujna ove godine British Airways privremeno je ukinuo liniju London Heathrow – Zagreb, ostavljajući mogućnost ponovnog prometovanja na ovoj liniji od početka zimskog reda letenja. Prema informaciji iz središnjice ove kompanije, to će se uskoro i dogoditi. British Airways ponovno će prometovati na ovoj liniji od nedjelje, 25. listopada.

Kompanija će od navedenog datuma između Londona i Zagreba prometovati četiri puta tjedno, svakog utorka, petka, subote i nedjelje.

British Airways je u rujnu prekinuo promet prema svim hrvatskim zračnim lukama, izuzev Dubrovnika. Linija London – Dubrovnik prometuje uredno cijelo vrijeme, a prema trenutnim najavama kompanije ista bi trebala prometovati i u prvim danima studenog.

Foto: British Airways

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN