Od danas imamo Ministarstvo turizma i sporta

U novom mandatu Vlada RH će imati 16 ministarstava i ukupno 18 članova, dok će Ministarstvu turizma pripasti i sport tj. od sada će se zvati Ministarstvo turizma i...

U novom mandatu Vlada RH će imati 16 ministarstava i ukupno 18 članova, dok će Ministarstvu turizma pripasti i sport tj. od sada će se zvati Ministarstvo turizma i sporta.

Svakako je dobro da je Ministarstvo turizma ostalo zasebno tj. da se nije pripojilo nekom od drugih ministarstva jer bi time, poznavajući naš društveni i politički kontekst, značajno izgubilo na važnosti i utjecaju.

Iako se već “zna” tko će biti novi ministar/tica turizma, ( ipak u politici nikada nije kasno za last minute izmijene ) ipak čekamo službenu objavu novih ministara u Vladi RH, pa tako i osobe koja će voditi resor koji čini preko 20% BDP-a. Idućeg tjedna, kako je najavio Andrej Plenković, bit će konstituirajuća sjednica novog saziva Sabora.

Vlada RH

U konačnici, forma je najmanje važna, ono što nam treba je efikasnost i produktivnost cijele države, pa tako i Ministarstva turizma ( Ministarstva turizma i sporta ) i HTZ-a. A tu je sve do ljudi i politike.

Manje politike, a više tržišnog razvoja.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN