Od danas je obavezno nošenje maski. Objasnite gostima ovu promjenu i osigurajte im maske ako ih nemaju

Od danas je obavezno nošenje maski u trgovinama, a maske mora nositi i osoblje u kafićima i restoranima.  / / / OD PONEDJELJKA OBAVEZNO KORIŠTENJE MASKE U TRGOVINAMA, JAVNOM...

Od danas je obavezno nošenje maski u trgovinama, a maske mora nositi i osoblje u kafićima i restoranima. 

/ / / OD PONEDJELJKA OBAVEZNO KORIŠTENJE MASKE U TRGOVINAMA, JAVNOM PRIJEVOZU I ZAPOSLENICI U UGOSTITELJSKOJ DJELATNOSTI

Komunikacija je ključna, pogotovo u trenutnim izvanrednim situacijama.

Neki gosti koji su već u Lijepoj našoj i možda ne znaju za ovu promjenu u Hrvatskoj, te je moja osobna preporuka da ih obavijestite. Pogotovo u kontekstu negativnog šoka, jer do jučer nije bila obaveza nositi maske u dućanima ili ugostiteljskim objektima, te se gosti danas mogu neugodno iznenaditi. Također, neće moči uču niti u trgovinu ako nemaju maske.

Bez ikakvog dizanje panike, to je preventivna hvale vrijedna mjera koja je po meni zbog turizma trebala biti odavno donesena.

Za vikend smo imali 190 slučajeva korone, a u Hrvatskoj je do jučer bilo aktivno 1.117 osoba s covidom19, 132 osobe su na bolničkom liječenju, s tri pacijenta na respiratoru. 

Osigurajte maske svojim gostima

Neki naši gosti možda nemaju maske sa sobom, te ih prilikom razgovora oko novih pravila nošenja maski u HR, pitajte imali li maske sa sobom. Ako nemaju – osigurajte im maske.

Nema mjesta panici – moramo prihvatiti činjenicu da ćemo jedno vrijeme morati živjeti s koronavirusom. Života, gospodarstvo, turizam mora ići dalje, u novom normalnom pridržavajući se svih preventivnih mjera.

Foto: Pexels.com

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN