Tarom

Od lipnja Tarom pokreće charter liniju Bukurešt – Dubrovnik

Nacionalni rumunjski avioprijevoznik Tarom, kako prenosi Croatia Aviation, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja planira prometovati na charter liniji Bukurešt – Dubrovnik. Radi se o charter liniji za rumunjskog touroperatora...

Nacionalni rumunjski avioprijevoznik Tarom, kako prenosi Croatia Aviation, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja planira prometovati na charter liniji Bukurešt – Dubrovnik.

Radi se o charter liniji za rumunjskog touroperatora Karpaten Turism koji nudi turističke aranžmane za odmor na jugu Hrvatske. Tarom će na liniji Bukurešt – Dubrovnik prometovati od 4. lipnja do 15. listopada 2021., s frekvencijom od jednog leta tjedno, svakog petka.

Red letenja:

  • RO3731: Bukurešt (OTP) 07:50 – 08:30 Dubrovnik (DBV),
  • RO3732: Dubrovnik (DBV) 09:30 – 12:00 Bukurešt (OTP)

Turistički aranžmani uključuju let, smještaj i transfere od i do Zračne luke Dubrovnik. TAROM nema redovnih linija prema Hrvatskoj, a charter linija prema Dubrovniku bila je u prometu prije gotovo 10 godina.

Na liniji prema Dubrovniku trebali bi prometovati zrakoplovi tipa ATR72-600 kapaciteta 72 sjedala koje je kompanija preuzela prije svega godinu dana. Na 21 povratnom letu rumunjski će nacionalni avioprijevoznik ponuditi više od 3000 sjedala između Dubrovnika i Bukurešta.

Jedina direktna komercijalna linija između Hrvatske i Rumunjske bila je ona Croatia Airlinesa između Zagreba i Bukurešta (samo u ljetnom redu letenja), no nije izgledno da će hrvatski nacionalni avioprijevoznik obnoviti promet na toj liniji u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.

Naslovna fotografija: Alem Fredy Tazifor/ Pixabay

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN