Od sutra kafići mogu posluživati i u zatvorenom prostoru

Od sutra kafići mogu raditi i u zatvorenom prostoru pod posebnim kriterijima tj. epidemiološkim preporukama. Hrvatski zavod za javno zdravstvo ( HZJZ ) objavio je Preporuke za sprečavanje zaraze bolešću COVID-19...

Od sutra kafići mogu raditi i u zatvorenom prostoru pod posebnim kriterijima tj. epidemiološkim preporukama.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo ( HZJZ ) objavio je Preporuke za sprečavanje zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima.

Tako je broj posjetitelja ograničen tako da za svakog gosta bude omogućeno 4 m2 prostora. Obavijest o maksimalnom broju posjetitelja unutar zatvorenog dijela prostora mora biti jasno istaknuta na ulazu u objekt. Također, na ulazu treba biti jasno istaknuta obavijest o obvezi održavanja razmaka od minimalno 1,5 metra između posjetitelja te izmeđuposjetitelja i osoblja.

Stolovi trebaju biti raspoređeni tako da se održi fizički razmak među različitim skupinama gostiju od 1,5 metara. Za stolovima mogu sjediti organizirane skupine gostiju pri čemu među pojedinim skupinama gostiju u objektu razmak mora biti najmanje 1,5 metara.

Obvezuje se i nošenje maski za lice za zaposlenike. U zatvorenim prostorima obvezuje se nošenje maski za lice za za goste pri dolasku i odlasku iz prostora te pri odlasku na toalet tj. sve dok ne sjede za svojim stolovima.

Cijeli popis preporuka potražite u prilogu.

Prilog: HZJZ / Preporuke za sprečavanje zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN