Od svibnja izravna zrakoplovna linija Prag-Split

Croatia Airlines od 13. svibnja po prvi put uspostavlja izravnu zračnu liniju između Praga i Splita, a zrakoplovi će prometovati dva puta tjedno sve do 9. listopada

14. travnja 2023.

Croatia Airlines od 13. svibnja po prvi put uspostavlja izravnu zračnu liniju između glavnog grada Češke i Splita. Zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika na liniji Prag-Split prometovat će sve do 9. listopada ponedjeljkom i subotom. Letovi će se obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400 kapaciteta 76 sjedala, a putnicma na ovoj liniji također su dostupne povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 149 eura. 

S ciljem promoviranja ove nove mogućnosti dolaska u središte Splitsko-dalmatinske županije, Croatia Airlines, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Pragu u glavnom su gradu Češke održali zajedničko predstavljanje češkim poslovnim (B2B) novinarima i turističkim agentima. 

Inače, u Zračnu luku Split - najprometniju hrvatsku zračnu luku tijekom ljetne sezone 2022. -  temeljem objavljenog ljetnog reda letenja za 2023. godinu vratile su se gotovo sve aviokompanije iz 2019. godine. Radi se o ukupno 52 aviokompanije koje će ove godine s 14.000 letova povezati Split sa 89 europskih gradova.

Da Zračna luka Split nastavlja s pozitivnim trendom govori i podatak da je u ožujku ove godine kroz splitsku zračnu luku prošlo je više od 50 tisuća putnika, što je 18 tisuća više nego istog mjeseca lani. Time je ostvaren identičan rezultat u pogledu brojka putnika kao i 2019. godine, pri čemu glavninu prometa i dalje ostvaruje Croatia Airlines.

U Zračnoj luci Split očekuju da će dosegnuti rekordnu 2019. godinu u kojoj su imali 3,3 milijuna putnika.

U planu i nova sezonska linija Prag - Dubrovnik 

Na prezentaciji u Pragu predstavljen je ljetni red letenja Croatia Airlinesa u 2023. godini u sklopu kojeg je planirano i uvođenje nove sezonske linije Prag – Dubrovnik, kojom hrvatski nacionalni avioprijevoznik putnicima nudi još veći izbor putovanja između Češke i Hrvatske tijekom ovogodišnje turističke sezone.

Izravni letovi Prag – Dubrovnik planirani su četvrtkom u razdoblju od 18. svibnja do sredine listopada 2023. godine, a povratne zrakoplovne karte putnicima su na raspolaganju po promotivnim cijenama već od 149 eura. Na liniji će letjeti zrakoplovi Airbus kapaciteta 144 i 174 sjedala.

Croatia Airlines tijekom turističke sezone planira povezivati Hrvatsku s 24 međunarodna odredišta, a zrakoplovi će pritom letjeti na 47 međunarodnih linija. Ukupno je planirano više od 17.000 letova, a u ponudi će biti više od 1,820.000 sjedala.

Naslovna fotografija: Croatia Airlines

14. travnja 2023.