Odgoda plaćanja naknade za korištenje koncesije na turističkom zemljištu u kampovima

Uredba o dopuni Uredbe o postupku, načinu i uvjetima za dobivanje koncesije na turističkom zemljištu u kampovima u suvlasništvu Republike Hrvatske (Narodne novine, broj 31/2020) stupila je na snagu...

Uredba o dopuni Uredbe o postupku, načinu i uvjetima za dobivanje koncesije na turističkom zemljištu u kampovima u suvlasništvu Republike Hrvatske (Narodne novine, broj 31/2020) stupila je na snagu 19.ožujka 2020. godine.
 
S obzirom na izvanrednu situaciju vezano uz epidemiju koronavirusa, Uredbom o dopuni Uredbe o postupku, načinu i uvjetima za dobivanje koncesije na turističkom zemljištu u kampovima u suvlasništvu Republike Hrvatske, odgađa se naplata koncesijske naknade na turističkom zemljištu u kampovima u suvlasništvu Republike Hrvatske do 30. studenog 2020. godine s ciljem ublažavanja prvog financijskog udara na turistički sektor, a kako bi se osiguralo vrijeme potrebno za analizu nastale štete i eventualno poduzimanje daljnjih mjera u cilju stabilizacije turističkog sektora i zadržavanja radnih mjesta.
 
Mjera se odnosi na trgovačka društva koja obavljaju turističku djelatnost temeljem zahtjeva za dobivanje koncesije na suvlasničkom dijelu Republike Hrvatske za korištenje kampa, sukladno članku 8. stavku 1. Zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu neprocijenjenom u postupku pretvorbe i privatizacije (Narodne novine, broj 92/10).
 
Cilj predmetne dopune je ublažavanje financijskog udara na turistička društva koja obavljaju turističku djelatnost u kampovima na zemljištu u suvlasništvu Republike Hrvatske.
 
Ministarstvo turizma kao provedbeno tijelo će nastaviti s aktivnostima utvrđivanja visine koncesijske naknade te će obavijestiti obveznike plaćanja o visini stalnog i promjenjivog dijela koncesijske naknade čije plaćanje je odgođeno do 30. studenog 2020. godine, ističu iz MINT-a.
 
Za sve informacije o provedbi ove mjere kontaktirajte Ministarstvo turizma na adresu elektroničke pošte mintcz@mint.hr.

Prilog: Uredba o dopuni Uredbe o postupku, načinu i uvjetima za dobivanje koncesije na turističkom zemljištu u kampovima u suvlasništvu Republike Hrvatske

Foto: Valamar

Povezane vijesti: