Ultra odlazi s Poljuda: Naredne četiri godine održavati će se na Parku mladeži

Kako bi se što bolje prilagodili ovogodišnjem rekordnom broju posjetitelja te kako bi poboljšali kvalitetu iskustva, splitski glazbeni festival Ultra Europe relocirati će se sa stadiona Poljud na, manje...

Kako bi se što bolje prilagodili ovogodišnjem rekordnom broju posjetitelja te kako bi poboljšali kvalitetu iskustva, splitski glazbeni festival Ultra Europe relocirati će se sa stadiona Poljud na, manje od kilometar udaljen, stadion Park mladeži. Na toj lokaciji festival će se održavati sve do 2022. godine.

Nova lokacija je za 15 tisuća kvadratnih metara veća od prethodne, bliža hotelima i javnom prijevozu, s manjim udaljenostima između pozornica te je prilagođenija većem broju posjetitelja, ističu iz organizacije.

Kako je posjećenost Ultra Europe rasla, uvijek se nagađalo kako je dugoročna vizija proširenje festivalske lokacije. Nova lokacija olakšat će rast i razvoj festivala te pružiti dodatne sadržaje za komfor posjetitelja. Također, bitno je poštovati i potrebe nogometnog kluba Hajduk Split, koji primarno koristi stadion. Zbog tih razloga odabran je Park mladeži kao lokacija na kojoj će se ubuduće održavati festival.

Foto: Ultra Europe

Na Parku mladeži se, za vrijeme trajanja Ultre, očekuje najmanje 165 tisuća ljudi, dok će dodatni prostor omogućiti veću pozornicu kao i druge tehničke i logističke prednosti, a oko kojih se ranije nailazilo na probleme.

Odluka je donesena na sastanku u splitskoj Gradskoj upravi na kojem su sudjelovali gradonačelnik Andro Krstulović Opara, ravnatelj Javne ustanove športski objekti Split Tomislav Borozan, predsjednik Splitskog saveza sportova Nenad Periš i predstavnici tvrtke MPG Live Joe Bašić i Ivan Gotovac.

U ovom trenutku mogu potvrditi da će se festival Ultra Europe u naredne četiri godine održati na stadionu Park mladeži. Nova lokacija je prostranija i veća što će omogućiti daljnji razvoj festivala te bolje i kvalitetnije iskustvo posjetitelja. Dogovor je postignut u suradnji s Gradom Splitom te Javnom ustanovom športski objekti Split, a vjerujem da ćemo zajedničkim naporima Park mladeži razviti u vodeću sportsku i event lokaciju u regiji. Otvaramo novo poglavlje festivala Ultra Europe koji će i u narednim godinama nastaviti generirati brojne pozitivne promjene u glazbenoj industriji, hrvatskom turizmu i gospodarstvu“, za Slobodnu Dalmaciju izjavio je Joe Bašić, organizator i direktor tvrtke MPG Live.

Iz Gradske uprave su poručili kako će se u sljedećih nekoliko dana definirati svi detalji ugovora između Javne ustanove športski objekti i tvrtke MPG Live. „Dobra suradnja s Javnom ustanovom športski objekti Split koja upravlja i održava Park mladeži, kroz ugovor, u suradnji s MPG-om i Ultra Europe festivalom, omogućit će dodatne, prijeko potrebne investicije u infrastrukturu ovog športskog objekta. Gradska uprava posebno je zatražila, a organizator je za to izrazio razumijevanje, da se potrebe okolnog stanovništva također uzmu u obzir“, zaključili su iz splitske Gradske uprave.

Izvor / foto: Facebook: Ultra Europe; Slobodna Dalmacija; RNK Split

Vijesti: