Održan 5. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije

U pulskom Domu hrvatskih branitelja u petak 16. veljače 2018. godine održan je 5. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije. Forum je organizirao Upravni odjel za turizam Istarske županije...

U pulskom Domu hrvatskih branitelja u petak 16. veljače 2018. godine održan je 5. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije. Forum je organizirao Upravni odjel za turizam Istarske županije u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – ŽK Pula i Turističkom zajednicom Grada Pule.

Uz sudjelovanje dvjestotinjak privatnih iznajmljivača i ostalih dionika vezanih za obiteljski smještaj u Istri, na forumu je održano niz predavanja na kojima je, između ostalog, bilo riječi o trenutnom stanju na turističkom tržištu i trendovima u obiteljskom smještaju, s posebnim naglaskom na inovacije, diversifikaciju i održivi turizam. Predavači su bili stručnjaci iz javnih ustanova, ali i iz realnog sektora, koji su s iznajmljivačima podijelili svoja iskustva kroz primjere vlastite dobre prakse.

Panel rasprava, koja se također održala u sklopu foruma, fokusirala se na umrežavanje turističke i ostale ponude u destinaciji s privatnim smještajem, dok je nakon foruma svim iznajmljivačima omogućen vođeni obilazak turističkih atrakcija i znamenitosti Pule, kako bi se bolje upoznali s destinacijom.

Kao što je najavila pročelnica Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković, Odjel će uskoro raspisati javni poziv za uključenje iznajmljivača u projekt certificiranja eco-friendly smještaja Eco Domus. Cilj ovog programa je prilagodba smještaja radi privlačenja ekološki osviještenih gostiju. Na taj način se potiče podizanje kvalitete proizvoda i usluga u turizmu te diferencijacija smještaja i okretanje ka nekim novim tržišnim nišama.

Povezana vijest: ISTARSKA ŽUPANIJA DODIJELILA PRVIH 11 CERTIFIKATA ZA OZNAČAVANJE ECO-FRIENDLY SMJEŠTAJA

 

Povezane vijesti: