Održan sastanak Ministarstva turizma s predstavnicima turističkog sektora na temu koronavirusa

Danas je u Ministarstvu turizma ministar Gari Cappelli sa suradnicima primio predstavnike turističkog sektora ( predstavnike hotelijera, putničkih agencija, malih obiteljskih hotela, Hrvatske obrtničke komore i Sektora za turizam...

Danas je u Ministarstvu turizma ministar Gari Cappelli sa suradnicima primio predstavnike turističkog sektora ( predstavnike hotelijera, putničkih agencija, malih obiteljskih hotela, Hrvatske obrtničke komore i Sektora za turizam Hrvatske gospodarske komore ) s ciljem koordinacije i prijenosa najvažnijih informacija vezanoj uz koronavirus i njegov utjecaj na turistički sektor u Hrvatskoj.

Predstavnici sektora izvijestili su o stanju iz njihovih područja djelovanja, dok je Ministarstvo turizma pružilo relevantne informacije o postupcima iz svog djelokruga i na razini državnih institucija, ističu iz Ministarstva turizma.

Na sastanku je istaknuto kako je situacija u turističkom sektoru, uz poduzimanje mjera opreza i trenutnu stagnaciju koja je u ovakvim situacijama normalna i nezabrinjavajuća, optimistična te postoji visoka razina povjerenja s obje strane. Jednako tako, istaknuto je i da je rad hrvatskog Stožera Civilne Zaštite u europskim okvirima pohvaljen, kao primjer dobre organizacije i djelovanja te će ga preuzeti i druge zemlje.

Također, zaključeno je kako je u ovoj situaciji najbitnije koordinirano djelovanje javnog i privatnog sektora u cilju pravovremenog i točnog prijenosa informacija, ističu iz Ministarstva turizma.

Vlada Republike Hrvatske svjesna je značaja sektora turizma za ukupno gospodarstvo zbog čega je važno da  Ministarstvo turizma dobiva informacije iz privatnog turističkog sektora u skladu s kojima ćemo na razini Vlade RH moći poduzimati odgovarajuće mjere i naći rješenja za eventualne mjere pomoći. Situaciju vezanu uz korona virus držimo pod kontrolom, a drago nam je bilo čuti kako cijeli turistički sektor podupire dosadašnje napore koji se poduzimaju u cilju što efikasnijeg premošćivanja trenutnih izazova“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli. 

Na sastanku je naglasak stavljan i na primjenu sanitarnih standarda u hotelima te ostalim ugostiteljskim objektima kojih se je općenito važno pridržavati, a posebno u situacijama kada je moguće širenje zaraznih bolesti. 

Inače, Ministarstvo turizma na svojim je internetskim stranicama uspostavilo rubriku u kojoj se mogu naći postupci i mjere zaštite za dionike turističkog sustava kao i ostale korisne informacije vezane uz situaciju s koronavirusom.

Prilog: Informacije o koronavirusu vezane uz turistički sektor

Naslovna fotografija: Mint

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN