Održana 1. sjednica novog Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice

Danas je u Ministarstvu turizma i sporta održana 1. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ), koje je po prvi put zasjedalo u novom sastavu izabranom od strane članova...

Danas je u Ministarstvu turizma i sporta održana 1. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ), koje je po prvi put zasjedalo u novom sastavu izabranom od strane članova Skupštine HTZ-a na nedavno održanoj konstituirajućoj sjednici.

Tako je Turističko vijeće HTZ-a usvojilo odluku o odobrenju sredstava za provedbu marketinške suradnje s organizatorima TOP i ostalih događanja u 2021. godini, kao i odluku o odobrenju sredstava za marketinšku suradnju s Hrvatskim teniskim savezom na Davis cup turniru u 2021. godini.

Članovi Turističkog vijeća usvojili i prijedlog odluke o dobitnicima Hrvatske turističke nagrade, a koji će svoja priznanja primiti u sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, koja će se održati u Župi dubrovačkoj 28. i 29. listopada. 

Danas smo održali prvu sjednicu Turističkog vijeća u novom sazivu. Vjerujem kako će svi članovi svojim znanjem, iskustvom i radom doprinijeti daljnjem razvoju kvalitete hrvatskog turizma. Zajedničkom suradnjom i proaktivnošću možemo napraviti odmak od našeg tradicionalnog modela te iskoristiti sredstva koja su nam na raspolaganju za stvarne promjene na bolje. Sredstva Hrvatske turističke zajednice moraju biti u službi strateškog razvoja hrvatskog turizma. Pred nama su važni strateški koraci, kojima ćemo odrediti smjer turizma u Hrvatskoj u narednom desetljeću u čemu nam cilj treba biti pozicioniranje Hrvatske kao visokokvalitetne, ali i prema gospodarskim kriterijima sve uspješnije destinacije s posebnim naglaskom na održiv, inovativan i cjelogodišnji turizam“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

„Na temelju danas usvojenih odluka odobreno je gotovo milijun kuna za provedbu marketinške suradnje s organizatorima TOP i ostalih događanja. Riječ je o jednom od najvažnijih turističkih proizvoda koji vrlo često predstavlja i jedini motiv dolaska u destinaciju, a znatno potiče i turističku potrošnju. Važna su nam i sportska događanja te naravno i naši sportaši, kao jedni od najboljih ambasadora Hrvatske u svijetu, zbog čega je danas usvojena i odluka o uspostavljanju marketinške suradnje s Hrvatskim teniskim savezom vezano uz aktivnosti i nastupe hrvatske reprezentacije u Torinu i Madridu, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

Odluke koje je usvojilo Turističko vijeće u sklopu 1. sjednice bit će uskoro objavljene na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice.

Podsjećamo kako novi sastav Turističkog vijeća HTZ-a na mandatno razdoblje od četiri godine čine Katija Jerković (članica Uprave Jadranski luksuzni hoteli i članica Turističkog vijeća Grada Dubrovnika), Ivica Tafra (član izvršnog odbora Kamping udruženja Hrvatske i direktor Kampa Stobreč Split), Šime Klarić (predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela), Tomislav Fain (predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija i član Turističkog vijeća Zadarske županije), Rudi Štefan (vlasnik i glavni chef restorana Pelegrini u Šibeniku, nositelja Michelinove zvjezdice), Josipa Jutt Ferlan (predsjednica uduženja hotelijera pri HGK, Direktorica društva Zagreb City Hotels i generalna direktorica DoubleTree by Hilton Zagreb), Barbara Mesić (članica Nadzornog odbora Liburnia Riviera Hotela i članica Uprave tvrtke Gitone Kvarner), Željko Kukurin (predsjednik uprave Valamara, i član Turističkog vijeća Istarske županije), Tatjana Roth (pročelnica odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije), Kruno Kapetanović (predsjednik Sekcije hotelijera Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka, član opatijskog Turističkog vijeća, vlasnik i direktor Design hotela Navis), Dragan Kovačević (potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam) i Stanislav Briškoski (predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije).

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN