Olimpijski centar Bjelolasica konačno prodan stranim investitorima?

Sedam godina nakon otvaranja stečaja u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica i dvadesetak pokušaja njegove prodaje na pripadajućim natječajima, slovačka tvrtka Bioelektro Energy u postupku je kupnje centra za četiri...

Sedam godina nakon otvaranja stečaja u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica i dvadesetak pokušaja njegove prodaje na pripadajućim natječajima, slovačka tvrtka Bioelektro Energy u postupku je kupnje centra za četiri milijuna i 578 tisuća kuna, javlja Jutarnji list.

Naime, Visoki trgovački sud odbacio je ovih dana žalbu zagrebačke tvrtke Benek na odluku Trgovačkog suda u Zagrebu iz listopada prošle godine da se ponuda Bioelektro Energyja na posljednjem natječaju za prodaju HOC-a prihvati kao najpovoljnija. Na taj način stečeni su uvjeti da slovački kupac s državom sklopi ugovor o prodaji HOC-a Bjelolasica.

Ako dođe do očekivane kupoprodaje, HOC bi napokon mogao ugledati svjetlo na kraju tunela i neku bolju budućnost.

Bjelolasica je Hrvatski olimpijski centar i najveće Hrvatsko skijalište, nalazi se u Gorskom Kotaru 26 km od Ogulina. Iako lijepa u svim godišnjim dobima posebno je primamljiva zimi uz 6 skijaških staza i ogromno sanjkalište Tintilinić koje se nalazi u podnožju kao i turističko naselje.

Radi se o 80 hektara zemljišta u netaknutoj prirodi okruženom šumom, čistim zrakom, sa svom infrastrukturom, strujom, vodom, sustavom grijanja, na kojoj je izgrađeno osam paviljona. Bili su tu i restoran, atraktivno skijalište, sportski tereni, dječja igrališta i drugi sadržaji koji su sada devastirani.

Iako cijelu priču treba gledati i van zimske zone, na primjeru Austrije, Slovenije i drugih pozitivnih primjera gdje se veliki dio turističkog prometa upravo ostvari u ljetnim periodima kroz drugaćije turističke proizvode. Za sada nema nikakvih informacija o budućim planovima revitalizacije HOC-a od novi potencijalnih vlasnika.

Izvor: Jutarnji list Foto: Olimpijski centar Bjelolasica

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN