Ovogodišnji, osmi po redu Tuna, Sushi & Wine Festival u novom i proširenom izdanju dokazao je kako je najvažnija godišnja gastronomsko-turistička i zabavna manifestacija Turističke zajednice grada Zadra.
Gastronomska jer slavi i snažno sudjeluje u brendiranju plave ribe (i sve druge hrane iz mora) kao najvažnijeg prehrambenog proizvoda kojeg Zadar i njegov kraj imaju. Ponovno snažno uključivanje Pelagos Net Farme, Jadran tune, Kali tune, Cromarisa i Marikomerca, marikulturnih zadarskih tvrtki u ovaj projekt, odnosno prezentacija onog najboljeg što te tvrtke uzgajaju i stavljaju na tržište, a naravno i u svijetu, dodaje Festivalu dimenziju svojevrsnog sajma dobrih, autentičnih namirnica i njihovo pretvaranje u vrhunska jela. Turistička tvrtka Ilirija također se snažno ponovno priključila festivalu, što je rezultiralo pamtljivom i ugodnom večeri u Arsenalu.
Otvoreni dio festivala na Trgu Petra Zoranića i jela sjajnih kuhara poput Zirojevića, Križanovića, mladih Kalmete i Sučića te street food kreativaca iz Picnica i Burgers & More održali su manifestaciju na visokoj gastronomskoj razini.