Najbolji majstori kulena okupili su se ove subote, 25. lipnja, u najmlađem hrvatskom gradu Otoku, preciznije u zelenoj oazi Otoka - Bioekološko edukacijskom centru Virovi.
Ovogodišnja 19. „Otočka kulenijada“ u organizaciji Grada Otoka - na kojoj se proteklih osamnaest godina održavanja odvijalo natjecanje proizvođača u kakvoći kulena, degustirali visoko ocijenjeni kuleni, te dodjeljivala priznanja i nagrade najboljima - započela je stručnim predavanjem za proizvođače kulena eminentnih predavača sa zagrebačkog i osječkog sveučilišta.
Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko srijemske županije, Andrija Matić, predavanje je ocijenio svrhovitim, a odaziv postojećih i potencijalnih proizvođača izvanrednim, te dodao:
„Uz ostale vrlo korisne informacije iznesene na edukaciji, bilo je zanimljivo čuti kako su istraživanja potvrdila da meso svinja hranjenih hrastovim žirom nema značajnog utjecaja na kvalitetu kulena, a namjera nam je bila odagnati stanovite dvojbe po tom pitanju i kod proizvođača i kod potrošača.” Sudionici edukacije, ocijenili su predavanja zanimljivima i korisnima.