Otvoren najluksuzniji hotel na Jadranu, Grand Park Hotel

U Rovinju je danas otvoren naš najluksuzniji hotel, Grand Park Hotel. Riječ je o najvećoj pojedinačnoj investiciji Adris grupe u turistički dio posla, vrijednoj gotovo 700 milijuna kuna, a...

U Rovinju je danas otvoren naš najluksuzniji hotel, Grand Park Hotel. Riječ je o najvećoj pojedinačnoj investiciji Adris grupe u turistički dio posla, vrijednoj gotovo 700 milijuna kuna, a otvorenjem Grand Park Hotela Rovinj, Adris grupa dovršila je uređenje luksuzne turističke zone Monte Mulini.

Grand Park Hotel Rovinj kategorizacije 5 zvjezdica dio je Maistra Collection brenda koji objedinjuje hotele najviše kategorije.

Na šest etaža raspoređene su 193 sobe i 16 suiteova, ukupnog kapaciteta 500 gostiju. Uz pogled na more i grad, sve će sobe imati prostrane terase sa zelenim vrtovima, a njih 53 imat će i manje hidromasažne bazene tzv. plunge pool. Sobe su površine 40, a apartmani i do 175 četvornih metara. Zanimljivo je da su bazeni, ulazni lobi i recepcija, restorani i kongresne dvorane na najvišoj etaži, a sobe na nižim razinama. Također, radi se i o najvećem i najluksuznijim spa&Wellness centrom u Istri.

Jedinstvena lokacija i specifična konfiguracija terena nadahnuli su kaskadni tip gradnje i realizaciju desetak tisuća kvadrata zelenog krova pa je hotel vizualno vrlo atraktivan i gotovo stopljen s okolnim zelenilom..

Na ovom projektu angažirani su ponajbolji domaći i svjetski arhitekti i dizajneri, a ovo je još jedna suradnja Adrisa i domaćeg arhitektonskog studija 3LHD koji potpisuju arhitekturu hotela Lone, Adriatic i Mulini Beach plaže. Uz arhitekte i projektante, svi angažirani izvođači radova su iz Hrvatske.

Otvorenjem Grand Park Hotela Rovinj, Adris grupa dovršava uređenje zone Monte Mulini, jedne od najluksuznijih turističkih zona na Jadranu. Zona, u neposrednoj blizini starogradske jezgre Rovinja, obuhvaća hotele Monte Mulini (2009.), boutique hotel prilagođen najvišim standardima luxury leisure gostiju i Lone, prvi hrvatski design hotel, otvoren 2011. godine te nedavno preuređen hotel Eden. U neposrednoj blizini nalaze se i šetnica te plaža Mulini Beach, preuređene 2014. U uređenje zone kojom je Rovinj preoblikovan u luksuznu turističku destinaciju, Adris je ukupno uložio 1,5 milijardi kuna.

Novi je hotel otvorio gotovo tristotinjak novih radnih mjesta. S obzirom na visoko personaliziranu ponudu na najvišoj razini, svi su zaposlenici prošli više mjesečne intenzivne edukacije i usavršavanja u suradnji i s, primjerice, Ècole hôtelière de Lausanne, jednom od najboljih škola za hotelski menadžment u svijetu.

Iako će Grand Park Hotel Rovinj prve goste primiti ovih dana, a svečano otvorenje luksuzne zone Monte Mulini i novog hotela bit će krajem svibnja kada će se, pod pokroviteljstvom Adris grupe, održati Adris 44 Cup.

Adris je u turistički dio svoga poslovanja dosad uložio 5,5 milijardi kuna

Adris je u turistički dio svoga poslovanja dosad uložio 5,5 milijardi kuna. Investicijski se ciklus nastavlja, pa će u sljedećom investicijskom razdoblju biti investirano dodatnih 2,3 milijarde kuna.

Vjerovali smo u ovaj projekt, u snagu naše tvrtke, u znanje i odvažnost naših zaposlenika, ali i u potencijale i komparativne prednosti naše zemlje. Nisu nas obeshrabrile ni nepovoljne socio-ekonomske prilike, ni antipoduzetnički mentalitet, ni birokratsko-administrativna zanovijetanja. U svojim poslovima ne pristajemo na osrednjost. Slijedimo načela poslovne izvrsnosti i u tome ćemo ustrajati” izjavio je predsjednika Uprave Adris grupe, mr.sc. Ante Vlahovića.

Uz ulaganja u Istri, Zagrebu i Dubrovniku, Adris priprema ulaganja i u druga prestižna odredišta u nas, primjerice u Splitu.

Više informacija o Grand Park Hotel Rovinju potražite na službenim web stranicama Maistre.

Foto: Adris

Vijesti: