Otvoren predbožićni sajam hrvatskih otočnih proizvoda

Od 16. do 15.11.2017. proizvođači s hrvatskih otoka u centru Zagreba na Trgu bana Jelačića, predstavljat će svoje autohtone proizvode u sklopu predbožićnog sajam „Hrvatski otočni proizvod“. Manifestacija je osmišljena kao...

Od 16. do 15.11.2017. proizvođači s hrvatskih otoka u centru Zagreba na Trgu bana Jelačića, predstavljat će svoje autohtone proizvode u sklopu predbožićnog sajam „Hrvatski otočni proizvod“.

Manifestacija je osmišljena kao poticaj razvoja otočnih proizvođača koja će se odvijati u sklopu predbožićnih aktivnosti u stakleniku postavljenom između Radićeve ulice i Splavnice u razdoblju od 16.11. do 25.11.2017. godine. Ministrica Žalac istaknula je namjeru širenja „Hrvatskog otočnog proizvoda“ na cijelu Hrvatsku u cilju podrške izravne prodaje naših domaćih proizvoda.

Sajam okuplja 37 otočnih proizvođača s Hvara, Brača, Visa, Dugog otoka, Ugljana, Prvića, Krka, Raba, Paga, Korčule, Lastova, i Pelješca. Posjetitelji će moći razgledati i kupiti maslinova ulja, sireve, mariniranu ribu, vina, rakije i likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku i suvenire te ostale specifične otočne proizvode.

Oznaku „Hrvatski otočni proizvod“, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dodjeljuje proizvodima koji zadovoljavaju kriterije izvrsnosti, izvornosti i tradicije. Radi se o prehrambenim, kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima i nematerijalnoj baštini. Proizvodi se rade uglavnom u malim serijama i potječu s ograničenih otočnih lokaliteta.

Projekt je kreiran za poticanje razvoja poduzetništva, uključuje različite nacionalne razine, poslovne subjekte, promiče izvrsnost i prepoznatljivost otoka, čuva tradiciju i uvodi inovativnost te omogućuje rast i razvoj poslovanja proizvođača s naših otoka.

Povezana vijrest:

NOVA 73 OTOČNA PROIZVOĐAČA PONOSNI NOSIOCI OZNAKE “HRVATSKI OTOČNI PROIZVODI”

Povezane vijesti: