Ove godine se očekuje porast noćenja kineskih turista od 25 posto

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom te uz financijsku potporu Europske turističke komisije, u Kini organizira dvije poslovne radionice „Experience Croatia, Feel Slovenia“.  Radionice su namijenjene...

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom te uz financijsku potporu Europske turističke komisije, u Kini organizira dvije poslovne radionice „Experience Croatia, Feel Slovenia“. 

Radionice su namijenjene predstavnicima kineskih turoperatora i agencija. Prva se radionica održala danas u Pekingu, dok se druga održava u četvrtak, 28. ožujka u Šangaju. 

Iznimno smo sretni što je s nama na ovogodišnjim radionicama agencija Ctrip, najveća kineska online agencija, ujedno i jedna od najvećih na svijetu. Značajno je i prisustvo Qunara, vodeće kineske tražilice za putovanja, kao i platformi Mafengwo i Qyer, najvećih kineskih online platformi preko kojih mladi Kinezi dijele svoje dojmove s putovanja putem fotografija, videosnimaka i zabilješki što svakako doprinosi jačanju svijesti o imidžu destinacije“, istaknula je Franka Gulin, direktorica Predstavništva HTZ-a u Kini, dodavši kako odličnu poziciju Hrvatske potvrđuje i velik interes kineskih medija koji su popratili radionicu, a među kojima su China Media Group, China Daily, CCTV, Lonely Planet China, Sina Travel, Sina Fashion i dr.  

U sklopu radionica pripremljen je i bogat dodatni program, koji uključuje posebni performans svijetlima (lightshow), odnosno ocrtavanje šest hrvatskih turističkih destinacija i lokaliteta među kojima su Zagreb, Dubrovnik, Opatija, Pula, Kornati i NP Plitvička jezera. Za kineske je sudionike pripremljena i nagradna igra koja uključuje dva nagradna vaučera po radionici, odnosno povratne aviokarte te noćenja u Zagrebu, Dubrovniku i Šibeniku, kao i ulaznice za NP Plitvička jezera.  

U Pekingu s hrvatske strane sudjelovalo je 12 hrvatskih subjekata, dok će na radionici u Šangaju prisustvovati njih 11, a među kojima su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske, Ličko-senjske i Šibensko-kninske županije te grada Zagreba, kao i Northern Sunshine Farms d.o.o., Amathus Travel, Greatline, G2 Travel Croatia, Limea Travel Zagreb, Dnevnik putovanja, Ilirija d.d. i A.T.I. d.o.o.

U 2018. godii ostvaren rast od 46 posto

U 2018. godini u Hrvatskoj s kineskog tržišta ostvareno 234.118 dolazaka i 345.293 noćenja, što predstavlja rast od 46 posto, dok projekcije za 2019. godinu govore o realizaciji više od 300.000 dolazaka te više od 430.000 noćenja s kineskog tržišta.

Dobre najave kineskih partnera s radionice u Pekingu pokazuju kako naše aktivnosti usmjerene na kinesko tržište daju rezultate te kako nas s ovog tržišta očekuje vrlo uspješna turistička godina tijekom koje ćemo zadržati visoke stope rasta turističkog prometa. Također, izuzetno nas veseli što su na radionici sudjelovali predstavnici agencija specijaliziranih za luksuzna putovanja što potvrđuje širinu i atraktivnost naše ponude, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

POVEZANE VEIJSTI:

KINESKIM TURISTIMA EUROPA JE I DALJE OMILJENO ODREDIŠTE

KINESKI TURISTI OD HRVATSKE OČEKUJU TRADICIONALNU KUHINJU, PARKOVE PRIRODE TE KULTURNE I POVIJESNE SPOMENIKE

SAZNAJTE KLJUČNA RJEŠENJA KAKO ISKORISTITI NAJVEĆI SVJETSKI IZVOR TURISTA – KINESKO TRŽIŠTE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN