HrTurizam TV / Pogledajte panel raspravu: Aktivnosti karijera u turizmu i potrebe hrvatskog tržišta

Kao što smo najavili na Linkedinu, hrturizam se širi i na video produkciju kroz tri video formata: espresso kao kratki format, glasno razmišljanje (in...

Autor:  HrTurizam.hr

25. ožujka 2024.

Kao što smo najavili na Linkedinu, hrturizam se širi i na video produkciju kroz tri video formata: espresso kao kratki format, glasno razmišljanje (intervjui, predstavljanje turističkih usluga i proizvoda, video prilozi s događanja) i tematska destinacijska dokumentarna priča dužeg formata. 

U Umagu na Danima UHPA-e su postavljeni prvi temelji novog video koncpeta gdje smo krenuli s prvim snimanjem u sklopu godišnjeg susreta Udruge hrvatskih putničkih agencija, koji su se održali od 19. do 21. ožujka 2024. 

Ovogodišnji Dani UHPA-e okupili su više od 150 sudionika - predstavnika turističkih agencija, obrazovnih institucija, turističkih zajednica, poslovnih partnera te predstavnike Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, strukovnih udruga, medija i drugih dionika turističke industrije.

/// Istarska županija nova je UHPA-ina preporučena domaća destinacija

/// Održani Dani UHPA-e u Istarskoj županiji

U sklopu radnog dijela programa predstavljene su brojne pogodnosti za predstavnike turističkih agencija, održane se radionice na temu održivog i pristupačnog turizma te panel rasprava "Aktivnosti karijera u turizmu i potrebe hrvatskog tržišta".

U raspravi su sudjelovali Josip Pavić ( državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta ), Slavija Jačan Obratov (direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoja proizvoda u Hrvatskog turističkoj zajednici), Denis Ivošević ( direktor TZ Istarske županije ), Hrvoje Markulinčić (voditelj HR i pravnih poslova - Uniline d.o.o.), Ivana Halambek, (direktorica Sektora za ljudske resurse kompanije Plava laguna d.d.) i predsjednik UHPA-e, Tomislav Fain.

Tijekom rasprave panelisti su se osvrnuli na izazove zapošljavanja u turizmu te razmijenili znanja i iskustva o jačanju atraktivnosti karijera u turizmu, potrebama tržišta rada, izazovima u poslovanju te procesima cjeloživotnog obrazovanja.

Panel raspravu možete pogledati na YT hrturizam kanalu ili dolje u prilogu. 

Autor:  HrTurizam.hr

25. ožujka 2024.