Papirnate pepeljare od sada i na hvarskim plažama

Opušci od cigareta predstavljaju veliki problem na plažama, kako primarno ekološki tako i vizualni. Upravo kao rješenje tog problema, Udruga Vlašići s otoka Paga prošle godine postavila je besplatne...

Opušci od cigareta predstavljaju veliki problem na plažama, kako primarno ekološki tako i vizualni. Upravo kao rješenje tog problema, Udruga Vlašići s otoka Paga prošle godine postavila je besplatne papirnate pepeljare na plažama i na najjednostavniji način riješila ovaj veliki problem.

Sada se ovaj odličan projekt širi i na grad Hvar.

Prema konceptu paške udruge Volim Vlašići i projektu “Molimo ne bacajte opuške, naše ribe i ptice ne puše”, Grad Hvar postavio je biorazgradive kartonske pepeljare s ciljem smanjenja ekološkog i vizualnog problema ostavljanja opušaka na plažama.

Nadamo se da će i ostale općine, gradovi, županije i turističke zajednice slijediti njihov pozitivan primjer” ističu iz Udruge Volim Vlašić.

Pepeljare mogu biti jednokratne ili višekratne, izrađene su od papira (kartona), biorazgradive su te na sebi imaju upute za sastavljanje. Koriste se na način da se unutra stavi pijesak, a pepeljare zabodu u pijesak da mogu nesmetano stajati. Nakon korištenja pepeljara se izvadi iz pijeska a pijesak koji je unutra izađe kroz rupice na pepeljari. 

Opušci s pepeljarom bacaju se u obližnju kantu za smeće.

Ako i vi želite papirnate pepeljare u vašoj destinaciji i plažama, kontaktirajte Udrugu Volim Vlašić i priključite se projektu.

Foto: Grad Hvar

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN