PLACE2GO: Počelo akreditiranje za poslovne dane u turizmu

Na sajmu se održi 1500 poslovnih sastanaka i posjeti ga 15.000 posjetitelja.

Autor:  HrTurizam.hr

15. siječnja 2024.

Započelo je akreditiranje za poslovne dane 11. međunarodnog sajma turizma PLACE2GO, koji će se održati od 18. do 20. siječnja 2024. u Areni Zagreb.

Poslovni posjetitelji tijekom prva dva dana sajma moći će predstaviti svoje poslovanje, dogovarati poslovne sastanke te prisustvovati panelima poslovnog programa, koji i ove godine obuhvaća aktualnosti u turizmu kao što su Hrvatska turistička kartica, dog friendly hoteli, hoteli prilagođeni osobama s invaliditetom te sportski turizam.

Očekujemo vašu prisutnost kako bismo zajedno oblikovali budućnost turizma i bili spremni na novu turističku sezonu. Ovo je sjajna prilika za upoznavanje drugih kolega koji obavljaju turističke djelatnosti, ali i prigoda za održavanje poslovnih sastanaka“, rekla je Damjana Domanovac, direktorica sajma PLACE2GO.

Ulaz na sajam je besplatan, ali je za isti potrebna akreditacija putem istoimene PLACE2GO aplikacije dostupne na Apple Store i Trgovina Play. U sklopu aplikacije, osim koda za ulaz na sajam, moguće je dobiti sve informacije o programu, kao i ugovarati poslovne sastanke.

Drugačiji turisti kao budućnost? 

U novom izdanju B2B segment programa uključuje stručna predavanja i panele, što je ujedno i odlična prilika za umrežavanje svih tvrtki koje direktno i indirektno obavljaju turističke djelatnosti. Prvog dana u sklopu panela raspravljat će se o: Hrvatskoj kao destinaciji izvrsnosti, spremnosti za luksuzni turizam i privlačenje sve zahtjevnijih gostiju, zapošljavanju u turizmu, Hrvatskoj turističkoj kartici, nedostatku turističkog kadra s kojim se susreću sve mediteranske turističke destinacije i apartmanizaciji hrvatske obale. 

Drugog dana PLACE2GO sajma otvorit će se atraktivne teme kao što su: zelena putovanja,  putovanje s kućnim ljubimcima, pristupačni turizam. Također, Vlado Šestan govorit će o safarijima, a o motorističkim putovanjima televizijski voditelj Aleksandar Stanković. Hrvoje Jurić upoznat će nas sa svim trikovima dobre fotografije.

Prvi put u sklopu sajma održat će se Travel Market uz sudjelovanje najvećih hrvatskih turističkih agencija Globtour Event, Mondo travel, Palma travel i Obzor putovanja, kao i agencije specijalizirane za krstarenja Allegra i brodarske tvrtke MSC, gdje će posjetitelji uz prigodne popuste moći uplatiti svoje sljedeće putovanje.

Osim toga, 17 hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode zajedno će se predstaviti na jedinstvenom štandu, a poseban naglasak bit će na mogućnostima i ponudi domaćeg turizma uz Hrvatsku turističku karticu. Također, predstavit će se i Turkish Airlines kao dugogodišnji generalni sponzor sajma.

Sajam turizma place2go 1 large

Egzotični izlagači iz Šri Lanke, Kine, Indije i Tunisa

U Zagreb ove godine prvi put dolaze i izlagači iz Kine, Šri Lanke, Španjolske i Litve, a vraćaju se Tunis i Indija. Prisutni će biti i mnogobrojni izlagači iz susjednih zemalja: Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore, kao i velik broj hrvatskih izlagača.

Treći dan otvoren je za širu javnost, a svoja iskustva s putovanja podijelit će Putoholičari, Ribafish i Kasandra, Sarah & Darjan, Jurica Galić Juka, Saša Pjanić i Kruzovi, a otvorit će teme o Indiji, Šri Lanki, Crnoj Gori, Raji Ampat i zemlji ljudoždera – Papui Novoj Gvineji. Završno predavanje imat će Martina Validžić, koja će otkriti koji su to sretni gradovi.

PLACE2GO međunarodni sajam održava se već jedanaest godina. Dosad je na sajmu sudjelovalo 720 izlagača iz 39 zemalja sudionica, predstavljajući raznolike sektore turizma, od turističkih agencija, turističkih zajednica, rent-a-car tvrtki, kruzing kompanija, hotela, motela, kampova, do zabavnih i adrenalinskih parkova te charter tvrtki. Sajam nastavlja pridonositi rastu turističke industrije i ojačavati poziciju Hrvatske kao poželjne turističke destinacije.

PLACE2GO svake godine posjeti oko 15.000 posjetitelja, a na sajmu se održi i oko 1500 poslovnih sastanaka. 

Autor:  HrTurizam.hr

15. siječnja 2024.