PlayStation koristeći tradicionalne hrvatske instrumente obilježio izlazak nove konzole

Je li Vam poznat ovaj zvuk? Radi se o početnom zvuku PlayStation 5 konzole. Pitate se, kakve to veze ima s turizmom? Naime, kako bi obilježio izlazak PlayStation 5...

Je li Vam poznat ovaj zvuk?

Radi se o početnom zvuku PlayStation 5 konzole. Pitate se, kakve to veze ima s turizmom?

Naime, kako bi obilježio izlazak PlayStation 5 konzole, PlayStation Hrvatska je u partnerstvu s glazbenicima iz nekoliko hrvatskih regija snimio početni zvuk PlayStation 5 konzole na autentičan način, karakterističan za pojedinu regiju i tradicionalne instrumente.

Prošlo je 25 godina od dolaska prve PlayStation konzole na europsko tržište i tijekom tih godina zvuk koji se reproducira prilikom pokretanja PlayStation konzole jedna je od značajki po kojoj se pamti i prepoznaje svaka generacija PlayStation konzole. 

Tako je snimljena glazbena turneja po Hrvatskoj, od Slavonije, Istre, Dalmacije, Zagorja do Petrinje, u kojim se zvukove početnog zvuka PlayStation 5 konzole snimio na slavonskoj tamburici, istarskim sopilama, zagorskim bajsom, limenim puhačkim instrumenata te izvedbi dalmatinske klape. 

S početnim zvukom PlayStation 5 konzole napravili smo glazbenu turneju po čitavoj Hrvatskoj! Uz slavonski zvuk tamburice, dalmatinsku izvedbu klape, zagorsku verziju na bajsu, zvukove Istre na sopilama i dašak Petrinje na limenim puhačkim instrumentima, početni zvuk PlayStation 5 konzole dobio je novi život na tradicionalnim hrvatskim instrumentima” ističu iz PlayStation Hrvatske te dodaju kako je su na snimanju sudjelovali tamburaški sastav Rubato, KUD Zlatela Kršan, Marko Horvat, Klapa Sebenico i Gradska limena glazba Petrinja.

Video spot s prepoznatljivim lokacijama Rovinja i Petrinje, autentičnog slavonskog sela u blizini Slavonskog Broda te tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku i dvorca Veliki Tabor možete u prilogu.

Svaku izvedbu je moguće pogledati i zasebno.

a

a

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN