Pojavila se lažna stranica – EnterCroatia, koja turistima naplaćuje 5 EUR za ispunjavanje obrasca!

Kao što znamo, prošle godine, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo turizma su s ciljem povećanja efikasnosti prelaska granice Republike Hrvatske te kako bi naši gosti bili upoznati s epidemiološkim...

Kao što znamo, prošle godine, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo turizma su s ciljem povećanja efikasnosti prelaska granice Republike Hrvatske te kako bi naši gosti bili upoznati s epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Hrvatskoj, otvorili web stranicu https://entercroatia.mup.hr/.

Na navedenoj stranici se nalazi online obrazac u koji se upisuju svi podaci koji su uobičajeno traženi u procesu prelaska granice te uz jednostavno predočenje putovnice ili osobne isprave policajcu na granici, broj ili kod s osobne iskaznice ili putovnice se automatski povezuje sa svim unaprijed upisanim podacima u online obrascu. Na taj način je cjelokupna procedura upisivanja podataka svake pojedinačne osobe u vozilu svedena na vremenski minimum te se povećava prometna protočnost.

No, na internetu se pojavila lažna stranica https://enter-croatia.com, koja imitira gore spomenutu službenu stranicu MUP-a te naplaćuje 5 EUR svoju uslugu. Stranica je samo na njemačkom jeziku, inače našem glavnom emitivnom tržištu, dok je tvrtka registrirana u Münchenu.

Jasno je kako se radi o prevari i lažnom predstavljanju. Prema uvijetima koji su navedeni, prijavom na spomenuti portal, korisnici plaćaju 5 eura za informacije o valjanosti prijave tj. ispunjavanja obrasca. Informacije koje su inače javno dostupne i besplatne.

Kako nam mora biti stalo do naših gostiju kako ne bi bili prevareni, kao i pozitivnog brenda Lijepe naše, jasno komunicirajte preko svojih kanala da se za ulazak u Hrvatsku mogu prijaviti jedino preko službene web stranice https://entercroatia.mup.hr/, a koje je besplatno.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN