Pokrenut postupak strateške procjene i izrade strateške studije razvoja održivog turizma

Kako javljaju iz Ministarstva tuizma i sporta, u svrhu informiranja javnosti o određivanju sadržaja i obuhvata strateške studije o procjeni utjecaja na okoliš za Strategiju razvoja održivog turizma do...

Kako javljaju iz Ministarstva tuizma i sporta, u svrhu informiranja javnosti o određivanju sadržaja i obuhvata strateške studije o procjeni utjecaja na okoliš za Strategiju razvoja održivog turizma do 2030. godine i Nacionalni plan razvoja održivog turizma 2021.-2027. Ministarstvo turizma i sporta, pokrenut je postupak strateške procjene i izrade strateške studije razvoja održivog turizma.

Cilj Strategije je ostvariti održivi razvoj turizma kroz planirane javne politike kroz: poticanje ulaganja u održivi turizam, povećanje multiplikacijskih učinka turizma na područje poljoprivrede, digitalizacije, prometa, energije i okoliša te sporta i kreativnih industrija, razvoj održivih turističkih regija, integralno upravljanje destinacijama, prijelaz prema nišama više dodane vrijednosti, pozicioniranje prema globalnim emitivnim tržištima kroz promociju Hrvatske kao sigurne i zdrave destinacije itd…

U okviru Strategije opisat će se područja intervencija u okviru provedbenih mehanizma, kao i popisati projekti za provedbu strateških ciljeva definiranih za turizam.

Zainteresirana javnost svoja mišljenja i prijedloge može dostaviti na adresu elektroničke pošte: strategija@mints.hr, u roku od 30 dana od dana objave ove obavijesti, zaključuju iz MINTS-a.

Više detalja saznajte OVDJE

Foto: TZ Pula

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN