Popis blagdana i praznika u 2018. godini

Hrvati su poznati po spajanju praznika s produženim vikendom, dok su blagdani u 2016. godini većinom padali za vikend, u 2017. godini uz 26 dana godišnjeg moglo se spojiti...

Hrvati su poznati po spajanju praznika s produženim vikendom, dok su blagdani u 2016. godini većinom padali za vikend, u 2017. godini uz 26 dana godišnjeg moglo se spojiti čak 61 neradna dana. Ove godine samo na dva vikenda padaju blagdani ili praznici, dok su drugi datumi tijekom tjedna, dakle sve opcije su otvorene.

A kako znamo da su domaći turisti tj. domaća potrošnja izrazito važna, pogotovo kada pričamo o kontinentalnom turizmu, svakako kako su produženi vikendi idealni upravo za kratka putovanja i upoznavanje Hrvatske.

Dobro proučite datume praznika i složite zanimljive, pune sadržaja i atraktivne turističke “vikend” pakete za određene ciljne skupine. Da bi gosti došli u Vaš smještaj ili turističku destinaciju prvo morate napraviti dobru priču i pozvati ih. Nemojte da Vas gosti sami traže, jer konkurencija ne spava, a ionako je preveliki šum u komunikaciji pa se je teško istaknuti u šumi ponuda. Također, uložite u kvalitetni sadržaj u turističkim destinacijama jer kvalitetnim sadržajem stvarate motiv dolaska, generira se potrošnja kao i zarada za sve sudionike – Win-win za sve.

I ne zaboravite, prodajte priče, emocije i doživljaje jer smještaj nikad nije motiv dolazaka, nego destinacija.

Popis blagdana i praznika u 2018.godini

1. 4. Nedjelja – Uskrs
2. 4. Ponedjeljak – Uskrsni ponedjeljak
1. 5. Utorak – Praznik rada
31. 5. Četvrtak – Tijelovo
22. 6. Petak – Dan antifašističke borbe
25. 6. Ponedjeljak – Dan državnosti
5. 8. Nedjelja – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
15. 8. Srijeda – Velika Gospa
8. 10. Ponedjeljak – Dan neovisnosti
1. 11. Četvrtak – Svi sveti
25. 12. Utorak – Božić
26. 12. Srijeda – Sveti Stjepan

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN