Popularni Hollywoodski glumac,Tim Roth operiran u Klinici Svjetlost

Stalno pričamo o potencijalima u Hrvatskoj, pa tako i kada je u pitanju zdravstveni turizam. No, dok je sustav trom i inertan da napravi smislenu, zaokruženu i stratešku promociju...

Stalno pričamo o potencijalima u Hrvatskoj, pa tako i kada je u pitanju zdravstveni turizam. No, dok je sustav trom i inertan da napravi smislenu, zaokruženu i stratešku promociju zdravstvenog turizma te zaokružen turistički proizvod, privatni sektor ne može čekati te iz dana u dan gura naprijed.

Tako smo nakon odličnih vijesti od prošlog tjedna, kada je Poliklinika Bagatin proglašena najboljom klinikom za estetsku kirurgiju na svijetu, opet svjedoci još jedne potvrde izvrsnosti i kvalitete naših zdravstvenih klinika, kao i potencijala zdravstvenog turizma.

Naime, popularni Hollywoodski glumac nominiran za Oscara, Tim Roth operiran je prije dva dana u Klinici Svjetlost u Zagrebu.

Glumac poznat po svojim ulogama u kultnim filmovima Quentina Tarantina, ali i hit seriji „Laži me“ doletio je nakon šestomjesečnog snimanja svoje nove dramske serije iz Liverpoola u Zagreb kako bi se zauvijek riješio problema s vidom.

Profesor Gabrić i njegov tim operirali su gospodina Rotha i njegovu suprugu Nikki te im ugradili najnoviju generaciju multifokalnih leća s proširenim fokusom, Synergy koja se na tržištu nalazi nešto manje od pola godine i dostupna je isključivo u Klinici Svjetlost. Oboje su već nekoliko sati nakon operativnog zahvata vidjeli odlično i uživali u Zagrebačkom adventu.

„Cijeli život sam vjerovao da mi je lijevo oko slabovidno, dapače mislio sam da vidim manje od 30% na njega… Bio sam kod mnogih liječnika u Kaliforniji i Engleskoj koji su me uvjeravali da nema nade za to oko, nakon 2 sata provedenih u Svjetlosti ja prvi puta u životu vidim na to oko! Sada savršeno vidim na svim udaljenostima i to s oba oka!“ izjavio je Tim Roth, koji po prvi put u preko 40 godina, vidi čitati bez potrebe za naočalama.

Foto: Poliklinika Svjetlost

“Ovo što sam doživio je najbliže čudu. Došao sam, bio sam gotovo slijep, bilo je jako teško konstantno raditi s naočalama, konstantno ih nositi sa sobom. Sad, nakon svega 48 sati imam potpuni vid do kraja života i to je izvanredno. Svima preporučujem da dođu ovdje. Ovo je nevjerojatno iskustvo. Bilo je bezbolno, fascinantno i funkcionira. Funkcionira za mene zato hvala vam” zaključio je Roth.

Ovaj glumac je još jedan u nizu glumaca operiranih u Klinici Svjetlost.

Sve je zapravo počelo s Armandom Assanteom koji je prošle godine operiran, on je svoje iskustvo podjelio s glumcima Francom Nerom i Cassandrom Gavom, oni su pak to podijelili s Ivanom Trump i Tim Rothom. Svi oni odabrali su Svjetlost jer su vjerovali u profesora Gabrića i njegov tim.

„Ovo je potvrda da je Svjetlost svjetski poznata i priznata oftalmološka ustanova, zamislite da netko tko živi u Kaliforniji i snima po cijelom svijetu treba operaciju oka, svaki liječnik bio bi ponosan da mu je on pacijent, a ja sam najponosniji da je Tim Roth za sebe i svoju suprugu odabrao mene i moju kliniku“ izjavio je profesor Gabrić koji nije skrivao oduševljenje još jednim u nizu svjetskih celebritija koji su njemu povjerili svoje najvrjednije osjetilo, oči.
 
Klinika Svjetlost je vodeća oftalmološka ustanova u Europi sa 7 centara i preko 210 zaposlenih. Prepoznati su od preko 400 000 pacijenata i izveli su preko 135 000 operacija očiju, ali i brojne poznate osobe iz regije i svijeta.

TOMAS ZDRAVSTVENI TURIZAM 2018.

Zdravstveni je turizam prema UNWTO-u najbrže rastući poseban oblik turizma s godišnjim rastom od 15 do 20 posto na svjetskoj razini.

Prema istraživanju Stavova i potrošnje korisnika usluga zdravstvenog turizma u Hrvatskoj (jedno od istraživanja iz ‘obitelji’ istraživanja TOMAS, a koje je 2018. godine po prvi puta proveo Institu za turizam kao pilot istraživanje ) prosječna dnevna potrošnja višednevnih posjetitelja u wellness segmentu iznosi 149 € (82 € za smještaj, 11 € za zdravstvene usluge), lječilišnom segmentu 63 € (34 € za smještaj, 16 € za zdravstvene usluge) te medicinskom segment u 292 € (31 € za smještaj, 221 € za zdravstvene usluge).

Inače, prosječna dnevna potrošnja turista prema istraživanju Tomas Ljeto 2017 iznosi 79 eura po osobi i noćenju.Više o istraživanju saznajte u prilogu.

Naslovna fotografija: Poliklinika Svjetlost

POVEZANA VIJEST:

POLIKLINIKA BAGATIN PROGLAŠENA NAJBOLJOM KLINIKOM ZA ESTETSKU KIRURGIJU NA SVIJETU!

TOMAS ZDRAVSTVENI TURIZAM 2018. / STAVOVI I POTROŠNJA KORISNIKA USLUGA ZDRAVSTVENOG TURIZMA U HRVATSKOJ

OBJAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA „STAVOVI I POTROŠNJA TURISTA U HRVATSKOJ – TOMAS LJETO 2017.“

Povezane vijesti: