Postavljeni novi putokazi prema NP Plitvička jezera u Karlovačkoj županiji

Postavljanje nove signalizacije i promjenu znakova na autocesti A1 te državnoj cesti D42 financirale su Hrvatske ceste i Regionalna turistička zajednica Karlovačke županije.

22. prosinca 2022.

Ako ste nekad u Ogulinu sišli s autoceste A1 i krenuli državnom cestom od Otoka Oštarijskog prema Nacionalnom parku Plitvička jezera – mogli ste zalutati. Jer, nije bilo odgovarajućih prometnih znakova koji bi vas tom cestom vodili do najposjećenijeg hrvatskog nacionalnog parka. Ili su neupućeni stranci, prateći prometne znakove, mogli skrenuti s autoceste u Ogulinu i zaputiti se prema Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica. I nikad ne naći olimpijski centar, jer on više ne postoji.

Tako je bilo donedavno.

No na inicijativu županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin, ostvarena je odlična suradnja između Karlovačke županije, Regionalne turističke zajednice i Hrvatskih autocesta, te su promijenjeni ili postavljeni novi putokazi za Nacionalni park Plitvička jezera.

Na autocesti su, u oba smjera, zamijenjene oznake za nepostojeći Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica onima za Plitvička jezera, te je postavljeno 7 novih oznaka koje kod čvora Ogulin usmjeravaju turiste s autoceste prema Nacionalnom parku.

Spojna cesta np ogulin d42

Također, na državnoj cesti D42 postavljena je kompletna turistička signalizacija koja turiste vodi od izlaska s autoceste preko Josipdola, Plaškog i Saborskog prema Plitvičkim jezerima

"Vjerujem da će se ovime intenzivirati turistički promet u tim ruralnim dijelovima Karlovačke županije, što nam je iznimno važno. Blizina Plitvica nama je veliki adut u smislu turističkog razvoja, kojeg su prepoznali mnogi privatni poduzetnici na širem području Rakovice. Novom prometnom signalizacijom očekujemo još bolje turističke rezultate, osobito u gradovima Ogulinu i Slunju, te općinama Josipdolu, Plaškom i Saborskom“, rekla je županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.

Karlovačka županija je po ostvarenim turističkim rezultatima, podsjeća direktor Regionalne turističke zajednice Željko Fanjak, najbolja kontinentalna županija Hrvatskoj.

"Više od polovice našeg turističkog prometa vezano je uz Turističku zajednicu područja Plitvičke doline. Plitvice su uvijek veliki mamac za turiste, pa očekujem da će ovo doprinijeti prepoznatljivosti tog dijela naše županije. Nova turistička signalizacija pomoći će da neki sada neotkriveni dijelovi naše županije nađu svoje mjesto na turističkoj karti.“, ističe Željko Fanjak.

Postavljanje nove signalizacije i promjenu znakova na autocesti A1 te državnoj cesti D42 financirale su Hrvatske ceste i Regionalna turistička zajednica Karlovačke županije.

Izvor, foto: Regionalna turistička zajednica Karlovačke županije

22. prosinca 2022.