Povezivanje Zelene i Plave Hrvatske – u planu stalna aviolinija na relaciji Dubrovnik-Osijek

U ponedjeljak je održan radni sastanak Dubrovačko-neretvanske županije na temu „Nastavak suradnje Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-srijemske županije – povezivanje ‘Zelene i Plave Hrvatske’“ na kojem je dogovoren smjer daljnjih aktivnosti...

U ponedjeljak je održan radni sastanak Dubrovačko-neretvanske županije na temu „Nastavak suradnje Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-srijemske županije – povezivanje ‘Zelene i Plave Hrvatske’“ na kojem je dogovoren smjer daljnjih aktivnosti u povezivanju ove dvije županije.

Želja nam je povezati poljoprivredu i turizam. Neki proizvodi kao što su jaja iz Slavonije se ovdje već koriste. Dogovorili smo se da ćemo raditi u dva smjera. Idemo s inicijativnom da se uspostavi svakodnevna cjelogodišnja avio linija iz Dubrovnika za Osijek. Od takve veze bi najviše koristi imali poduzetnici, ali i našim građanima i gostima bi omogućili da vide istočnu Slavoniju. Također smo se dogovorili kako ćemo kod nas osigurati jedan prostor za distribucijski centar za proizvode s istoka Hrvatske“, izjavio je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić napomenuo je kako je prijevoz proizvoda jedno od glavnih pitanja na kojem će se zajednički raditi.

Do izgradnje koridora VC koji maksimalno zagovaramo moramo nekako riješiti prijevoz koji utječe na cijenu robe. Nadamo se to napraviti zračnom linijom“, rekao je župan Galić te dodao kako je izrazito zadovoljan dosadašnjom suradnjom s Dubrovačko-neretvanskom županijom.

Izvor / foto: Dubrovačko-neretvanska županija; Pixabay

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN