Povremeni prijevoznici putnika prosvjednom akcijom poslali poruku: Kreću ovrhe, tražimo dodjelu bespovratnih sredstava

Udruga Glas poduzetnika i Inicijativa povremenog prijevoza putnika danas su okupili mnogobrojne poduzetnike na naplatnoj postaji u Dugopolju gdje su plaćanjem u lipama simbolično ukazali na gubitak radnih mjesta...

Udruga Glas poduzetnika i Inicijativa povremenog prijevoza putnika danas su okupili mnogobrojne poduzetnike na naplatnoj postaji u Dugopolju gdje su plaćanjem u lipama simbolično ukazali na gubitak radnih mjesta koji će uskoro uslijediti te skorašnji kraj. 

Na ovaj način, sektor povremenog prijevoza putnika ukazao je kako vremena više nema, niti za obećanja i dodatne dogovore, te kako su na rubu propasti.

Kako ističu iz UGP-a već šest mjeseci putem medija i na sastancima s nadležnim ministarstvima obećavana su im bespovratna sredstva i pristup kreditnim linijama, no međutim, onemogućen im je pristup sredstvima HBOR-a i HAMAG-a, kao i obećana bespovratna sredstva iz Europske komisije.  

Marko Slišković: Tražimo dodjelu bespovratnih sredstava

Danas smo se spontano okupili i na simboličan način, zadnjim novcem, lipama, platili cestarine. Obukli smo crnu odjeću kao još jedan pokazatelj situacije u kojoj se nalazimo. Danas kreću ovrhe. Hoćemo li na dan mrtvih obilaziti grobove naših najmilijih ili ćemo pokapati naše tvrtke? Tražimo odmah dodjelu bespovratnih sredstava kojih su puna usta svih ministara i predsjednika Vlade. Strpljenja više nema.

Prazna obećanja nas ne zanimaju, očekujemo konkretne poteze i rješenja nadležnih. Ne može se ignorirati branša koja je do prije 10 mjeseci funkcionirala savršeno i bila jedna od glavnih kotačića koji su pokretali hrvatsko gospodarstvo. Danas propada povremeni prijevoz, sutra ugostitelji i suvenirnice, prekosutra svi ostali. To ne smijemo dopustiti, rekao je Marko Slišković, koordinator Pododbora za prijevoz udruge Glas poduzetnika te dodao kako još uvijek čekaju odgovor te hitna rješenja koja su tražili od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i resornog ministra Olega Butkovića za spas ovog sektora.

Foto: UGP

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN