Ovako se razvija cikloturizam: Predstavljen letak za sigurnost cestovnog bicklizma u Istri

U Motovunu jučer je održana koordinacija razvoja Istra Bike proizvoda u sklopu koje je predstavljen  „Letak i plakat za sigurnost cestovnog biciklizma“ koji služi poboljšanju sigurnosti biciklista na cesti...

U Motovunu jučer je održana koordinacija razvoja Istra Bike proizvoda u sklopu koje je predstavljen  „Letak i plakat za sigurnost cestovnog biciklizma“ koji služi poboljšanju sigurnosti biciklista na cesti kao i podjela Bike&Bed oznaka.

„Letak i plakat za sigurnost cestovnog biciklizma“, izrađen u suradnji s Policijskom upravom istarskom, a koji će biti distribuiran na info punktovima svih lokalnih turističkih zajednica te hotelijera koji su uključeni u financiranje razvoja Bike proizvoda. 

Letak se sastoji od uputa za sigurnu vožnju biciklom, načina na koji možete zaštiti sebe i druge u prometu, načine prevencije krađe bicikla te karte na kojoj se nalaze najopasnije cestovne dionice za bicikliste u Istri i alternativne pravce zaobilaženja. 

Podjela Bike&Bed rješenja i tabli

Osim toga, održana je svečana podjela Bike&Bed rješenja i tabli, za novih 12 smještajnih objekata, a koji su ove godine zadovoljili sve kriterije kako bi postali Bike&Bed objekti.

Tako su novi ponosni nosioci oznake Bike&Bed postali: Ville Grotta, Dvor Strica Grge, Villa Beram, hotel Premantura Resort, Valamar Collection Girandella Resort, Apartman Nina, Jistra Adventure Apartment, Apartments Dama, Green Garden Apartments, Vintage Garden Apartments, Apartments Gamboc i Cassa dei Farfui.  .  

Inače, Istra Bike&Bed je sustav smještajnih objekata specijaliziranih za prihvat cikloturista, te se u sustavu nalazi ukupno 145 objekata koji su svrstani u sljedeće kategorije: Istra Bike&Bed (manji privatni objekti poput apartmana ili kuća za  odmor), Boutique Bike hotels (mali tzv. obiteljski hoteli), Bike hotels (hoteli s velikim smještajnim kapacitetima i cijelim nizom usluga koje pružaju svojim gostima). 

Razvoj cikloturizma u Istarskoj županiji već je dugi niz godina od strateške važnosti za dionike cjelokupne destinacije koje čine Turistička zajednica Istarske županije, Upravni odjel za turizam Istarske županije, velike hotelske kompanije i lokalne turističke zajednice, a isti se sustavno koordinira od 2014. godine u sklopu Bike&Outdoor odjela pri Istarskoj razvojnoj turističkoj agenciji. 

Korak po korak, edukacija po edukacija, obilježavanje staze po staze… i tako do 145 objekta koji nose Bike&Bed oznaku. Uspješni su oni koji se bave tržišnim razvojem, a upravo od Istre svakako možemo naučiti naučiti kako se to radi.

Tako se strateški razvija destinacija i cikloturizam, povećava turistička potrošnja i jača pred i posezona. Lijepa zaokružena priča koja se lijepo razvija i raste iz godine u godinu. Više saznajte na službenoj web stranici Istra Bike&Bed.

PRILOG: Letak za sigurnost cestovnog biciklizma u Istri

Povezane vijesti: