Predstavljen nikad bolji i bogatiji program Zagrebačkog kulturnog ljeta

ZgKUL

Ovog ljeta, od lipnja do rujna, glavni grad Hrvatske još jednom će pokazati da je moderna europska metropola, a Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKUL ponudit će bezbroj nezaboravnih kulturnih događaja zbog kojih je doista KUL biti u Zagrebu!

Jedinstvena ponuda kulturnih manifestacija, festivala i događanja, Zagrebačko kulturno ljeto pod zajedničkim brandom ZgKUL okuplja najbolje i najatraktivnije kulturne događaje tijekom ljeta u Zagrebu. Kultura i brojni kulturni događaji u ljetnim mjesecima daju živost i obogaćuju urbani gradski život, ali su i izuzetni gospodarski i turistički potencijal koji u trenutku kad Zagreb postaje sve interesantnija turistička destinacija treba još bolje iskoristiti.

„S jedne strane programi ZgKUL obraćaju se svim građanima našega grada, ali se marketingom i PR-om snažno okreću i sve brojnijim turistima s ciljem da Zagreb postane atraktivna destinacija kako zimi u vrijeme Adventa, tako s druge strane i ljeti kada se cijeli Zagreb pretvara u jedinstvenu pozornicu pod otvorenim nebom od Medvedgrada preko Gornjega grada do Tomislavca i od Maksimira do Bundeka i Jaruna. „ ističu iz Turističke zajednice Grada Zagreba.  ZgKUL svojim programima svim posjetiteljima otvara najljepše otvorene i zatvorene pozornice grada Zagreba, koje će tijekom ljeta zauzeti brojni umjetnici – njih više od dvije tisuće. Glazba, film, kazalište, izložbe, baština i još puno najraznolikijih kulturno-turističkih sadržaja očekuje sve posjetitelje ovogodišnjeg ZgKUL-a s ciljem da se grad Zagreb čvrsto pozicionira na karti europskih kulturnih metropola i ljetnih destinacija.

Iznimno bogati program ZgKUL-a ove će godine postati bogatiji za još jednu novu festivalsku atrakciju: novi open-air festival ZAGREB CLASSIC koji će na Trgu kralja Tomislava, popularnom Tomislavcu, okupiti niz prvorazrednih simfonijskih i opernih orkestara predvođenih našim br. 1 filharmonijskim orkestrom Zagrebačkom filharmonijom.

ZgKUL_02

Zagreb, kao glavni grad i metropola, svojevrsni je predvodnik turističkih i kulturnih trendova na području Hrvatske, a manifestacija ZgKUL okuplja najbolje ljetne kulturne programe u Zagrebu ističe Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba te dodaje:“Turistička zajednica grada Zagreba stavlja poseban naglasak na kulturni turizam koji je jedan od glavnih motivatora posjetitelja na odabir destinacije, kao i razlog samog dolaska u nju. Raduje nas da će i ove godine u sklopu ZgKUL-a sve brojniji gosti našeg grada, ali i naši sugrađani moći uživati, slušajući i gledajući raznovrsne programe i brojne nastupe renomiranih izvođača te ponijeti lijepe dojmove i uspomene iz Zagreba.“

 2CELLOS SVJETSKU TURNEJU ZAVRŠITI ĆE U KONCERTOM U ZAGREBU  

A u sklopu toga novog festivala 2.7. očekuje nas i veliki rođendanski koncertni spektakl 2CELLOS kojeg ovaj planetarno popularni dvojac i Grad Zagreb daruju svim Zagrepčanima i njihovim gostima, no to je samo jedna u nizu brojnih kulturnih poslastica. „Iznimno smo počašćeni što možemo nastupiti ovog ljeta na festivalu Zagreb Classic na Tomislavcu. Fenomenalnu produkciju koju smo imali na koncertu u Veroni u potpunosti ćemo preseliti u Zagreb. Koncerte u Americi smo odradili, a svjetsku turneju ćemo završiti gdje drugdje nego doma! Nadamo se samo da baš taj dan hrvatska nogometna reprezentacija neće igrati četvrtfinale!

“Kul je biti gradonačelnik Zagreba”, izjavio je na kraju press konferencije Milan Bandić nadovezujući se na novi slogan manifestacije “Budi KUL – Budi u Zagrebu”, a ovog ljeta doista će KUL biti – na ZgKUL!

Preporučamo svim turističkim djelatnicima da što prije iskomuniciraju  prema svojim trenutnim i budućim gostima ovu odličnu turističku priču. Također, ponudite gostima cijeli paket i ubacite koju zanimljivu priču kako bi gosti imali dva ili više dana organiziran kvalitetan sadržaj. Program cijelog događanja uskoro će biti predstavljen na web stranici koja je trenutno u izradi, a do tada sve aktivnosti i najave pratite na službenom Facebook profilu.

Povezane vijesti: