Predstavljen novi studijski program riječkog Veleučilišta – Održivi agroturizam

Predstavljen je novi studijski program Održivi agroturizam kojeg će od jeseni provoditi Veleučilište u Rijeci, a koji će se ostvariti u suradnji s Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj...

Predstavljen je novi studijski program Održivi agroturizam kojeg će od jeseni provoditi Veleučilište u Rijeci, a koji će se ostvariti u suradnji s Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranska županije, kao i s 30 OPG s područja PGZ gdje će se budući studenti obavljati praksu.

Studij Održivi agroturizam spada u područje biotehničkih znanosti, traje tri godine (šest semestara), a izvodit će se u Rijeci. Nakon završetka preddiplomskog stručnog studija Održivi agroturizam i ostvarenja 180 ECTS bodova studenti stječu stručni naziv: stručni prvostupnik (baccalaureus) inženjer održivog agroturizma.

Dekan Veleučilišta rekao je da su ta visokoškolska ustanova već niz godina uspješno provodi studijski program “Mediteranske poljoprivrede i vinarstva” u Poreču polaznici kojeg su bili i mnogi danas uspješni istarski vinari i maslinari. Program Održivog agroturizma ciljano je kreiran na osnovu iskustava vlasnika agroturističkih gospodarstava ne samo Istre i PGŽ-a već i susjednih Italije i Slovenije. “U pripremi tog trogodišnjeg preddiplomskog studijskog programa Županija je od početka davala podršku jer je riječ o studiju koji povezuje s jedne strane nedovoljno razvijeni ruralni kraj s jakim turizmom PGŽ“, naglasio je zamjenik župana PGŽ Petar Mamula.

Veleučilište u Rijeci započinje s upisom redovitih i izvanrednih studenata na novi preddiplomski stručni studijski program Održivi agroturizam koji se pokreće u nadolazećoj akademskoj godini 2018./2019. Prijave za preddiplomski stručni studij Održivi agroturizam u I. razredbenom roku predaju se osobno ili šalju poštom preporučeno od 2. srpnja 2018. do 23. srpnja 2018. godine, a u II. razredbenom roku (ako ostane slobodnih mjesta) od 4. rujna 2018. do 7. rujna 2018. godine. Za izvanredni studij Održivi agroturizam, otvoreno je 10 upisnih mjesta.

PRILOG: Natječaj za upis u I. godinu preddiplomskog stručnog studija Održivi agroturizam

 

POVEZANA VIJEST:

ANKETA / KLJUČNE PREPREKE RAZVOJU AGROTURIZMA NA PODRUČJU SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN