Predstavljene 52 tematske pješačke staze Splitsko-dalmatinske županije

Pješačenjem kroz povijest i ljepote Srednje Dalmacije

Autor:  HrTurizam.hr

22. siječnja 2022.

Danas je Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije ( TZSD ) predstavila 52 tematske pješačke staze Splitsko-dalmatinske županije u dužini od 327 kilometara na obali, otocima i u Zagori.

Tematske staze koje je kao novi turistički proizvod predstavljaju iskorak prema aktivnom turizmu i novom turističkom sadržaju na tragu svjetskih traženja turista za sve dužim boravkom na otvorenom sa osmišljenom pričom i originalnom ponudom. Kako bi gosti još prije stizanja u Srednju Dalmaciju mogli točno vidjeti na koji se način mogu aktivno odmarati i šetati atraktivnim pejzažima, sve tematske staze obrađene su i prezentirane u digitalnom obliku i Google Street View snimkom svake od njih, te kroz dvije brošure - temastke staze otoka i druga tematske staze obalne Srednje Dalmacije.

"Lokalne turističke zajednice su predložile staze koje nose  priču ili zanimljivost, pa po tome staze nose nazive. Naš cilj je disperzirati turistički promet na cijelu godinu i na sve dijelove naše županije, jer Srednja Dalmacija ima sve preduvjete za to. Ove tematske staze dodatan su sadržaj, posebno zbog Google Street Viewa koji je prvi put na ovakav način implementiran u ovaj turistički proizvod. Turističkim agencijama pruža mogućnost da priče tematskih staza oblikuju u svoje kreativne turističke proizvode, a TZ županije će sve pratiti aktivnim marketingom na inozemnom tržištu predstojećih mjeseci" rekao je Joško Stella, direktor TZSD županije.

Screenshot 2021 12 22 at 11Screenshot 2021 12 22 at 11 2

Inače, sve tematske staze su postavljene na GoogleMaps kao StartPoint, svaka je snimljena kao GoogleStreetView sa  Googleovom lokacijom. Ti podaci su stavljeni na Strava aplikaciju koja je najkorištenija svjetska aplikacija za šetače, te na Alltrails koju koriste svi koji se bave aktivnim odmorom.

Sve je i na TripAdvisoru, a na novoj web stranici TZ županije će biti opisi, slike i linkovi da svatko na svojem mobitelu može pratiti svaki svoj korak tematskom stazom.

Inače, Splitsko – dalmatinska županija je prva regija u Europi koja je kroz Google kartu uvela Google Sea view koji će svojim korisnicima omogućiti prikaz kompletne morske rute duž obale ove županije. 

 

 

Autor:  HrTurizam.hr

22. siječnja 2022.