Predstvaljen prvi projekt Klastera Južne Istre - Pet Friendly

Prvi projekt Klastera Južne Istre koji će se ove godine realizirati je “Pet friendly”

OPEN

Autor:  HrTurizam.hr

24. prosinca 2021.

Nedavno je Klaster Južne Istre izradio novi strateški dokument razvoja do 2027. godine, a u kojem je kao prvi projekt navedeno  brendiranje cijele destinacije južne Istre prilagođene za kućne ljubimce ili “Pet friendly”.

Samo dva tjedna kasnije, u prostoru TZ Pule predstavljen je projekat South Istria - Pet Friendly kojeg su uz financijsku potporu fonda za udruživanje HTZ-a zajedno realizirali turističke zajednice klastera južne Istre ( TZ Pula, TZ Medulin, TZ Fažana, TZ Vodnjan, TZ Ližnjan i TZ Marčana ).

S obzirom na trendove i veliku potražnju smještaja koji primaju kućne ljubimce projekt je realiziran s ciljem brendiranja cijele destinacije južne Istre prilagođene za kućne ljubimce.

Budući da je sve više nositelja turističkih usluga shvatilo koliko je važan pet friendly segment u razvoju turističke destinacije,  promocija projekta biti će realizirana kroz on line oglašavanje (internet stranica www.southistria.com koja je u izradi i društvene mreže)  te putem brošure koja se tiskala u nakladi od 15.000 primjeraka. Brošura sadrži sve bitne informacije za kućne ljubimce.

U sklopu “pet friendly projekta” s kojim sada krećemo, pozivamo sve koji pružaju usluge vezano za kućne ljubimce, kao i smještajne i ugostiteljske objekte da se jave u svoju turističku zajednicu i postanu dio projekta” izjavila je u ime Klastera Južne Istre Sanja Cinkopan Korotaj, inače direktorice TZ Pula.

Posude

Svim ugostiteljskim i smještajni objektima koji su iskazali interes za sudjelovanje u projektu biti će podijeljene posebno brendirane posudice za vodu te papirnate ekološke vrećice dok će na plažama biti postavljene unificirane tabele, navode iz Klastera Južne Istre kao i da se za potrebe promocije odradilo fotografiranje i snimanje na različitim lokacijama kojI će biti korišteni u promociji pet friendly destinacije klastera južne Istre. 

Unutar brošure i na tabelama za plaže nalazit će se QR kodovi putem kojeg će se moći povezati na Internet stranicu za sve detaljnije informacije i ponudu unutar klastera južne Istre. U cilju promocije i ostalih segmenata turističke ponude unutar klastera na Internet stranicama biti će objavljeni svi drugi zajednički nadolazeći projekti poput trail i outdoor ponude, gastronomije, kulture i sl.

Autor:  HrTurizam.hr

24. prosinca 2021.