Prema podacima eVisitora u deset dana srpnja ostvareno blizu 600.000 dolazaka

U komercijalnom i nekomercijalnom segmentu (eVisitor) te u nautičkom charteru (sustav eCrew), na današnji dan u hrvatskim destinacijama po prvi puta u ovoj godini boravi više od 500.000 turista od kojih...

U komercijalnom i nekomercijalnom segmentu (eVisitor) te u nautičkom charteru (sustav eCrew), na današnji dan u hrvatskim destinacijama po prvi puta u ovoj godini boravi više od 500.000 turista od kojih je oko 430.000 stranih. U ovom trenutku najviše inozemnih gostiju dolazi s tržišta Njemačke, Slovenije, Češke, Poljske, Austrije, Slovačke i Mađarske.

„Najveći turistički promet ostvarujemo s onih tržišta na kojima provodimo intenzivne promotivne aktivnosti koje za cilj imaju pozicioniranje naše zemlje kao zanimljive, ali prije svega sigurne turističke destinacije. Ostvareni rezultati dokazuju kako smo u tome i uspjeli jer je Hrvatska jedna od rijetkih turističkih destinacija Mediterana u kojoj se ostvaruje turistički promet. Goste s dalekih izvaneuropskih tržišta, ali i sa tržišta Velike Britanije, Francuske ili Skandinavije očekujemo tijekom sredine srpnja s povećanjem broja aviolinija koje će pozitivno utjecati na cjelokupni promet u zemlji, a posebice na rezultate destinacija srednjih i južnih dijelova Dalmacije“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić pritom naglasivši kako je i dalje od iznimne važnosti odgovorno ponašanje te pridržavanje i poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Početak srpnja za hrvatski turizam, s obzirom na koronakrizu, a prema rezultatima Hrvatske turističke zajednice, bio je prilično uspješan. U razdoblju od 1. do 10. srpnja u Hrvatskoj je ostvareno gotovo 600 tisuća dolazaka (46% rezultata ostvarenog tijekom istog razdoblja lani) i 4,4 milijuna noćenja (53% rezultata ostvarenog tijekom istog razdoblja lani). Promatrajući noćenja ostvarena u istom razdoblju po županijama, najviše ih je ostvareno u Istarskoj (1,2 milijuna noćenja), Primorsko-goranskoj (975.000) i Zadarskoj županiji (819.000 noćenja). Slijede Splitsko-dalmatinska županija sa 706.000 noćenja, Šibensko-kninska s 321.000, Dubrovačko-neretvanska sa 188.000 noćenja te Ličko-senjska županija sa 167.000 noćenja u srpnju. 

Gledajući po destinacijama, najviše je noćenja u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno u destinacijama Vir, Rovinj, Medulin, Mali Lošinj, Poreč, Umag, Crikvenica i dr.

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN