Preuzmite novo izdanje Profila emitivnih tržišta

Profili značajnijih emitivnih tržišta pružaju niz informacija relevantnih za razumijevanje odlika turističkog prometa istih, uz kontekst šireg kruga pokazatelja iz domene političkog uređenja, gospodarstva, socio-demografskih parametara i dr. Profili...

Profili značajnijih emitivnih tržišta pružaju niz informacija relevantnih za razumijevanje odlika turističkog prometa istih, uz kontekst šireg kruga pokazatelja iz domene političkog uređenja, gospodarstva, socio-demografskih parametara i dr.

Profili tržišta obuhvaćaju informacije s tržišta: Australije, Austrije, Belgije, Češke, Francuske, Italije, Japana, Južne Koreje, Kine, Mađarske, Nizozemske, NJemačke, Poljske, Rusije, SAD i Kanade, Skandinavije, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švicarske, Velike Britanije i UAE.

Dobro proučite sve informacije kako bi što bolje upoznali turiste iz spomenutih zemalja i kako bi što kvalitetnije planirati i oglašavali turističke pakete za određenu ciljnu skupinu turista.

Prilog: Profili emitivnih tržišta 2019

Također, u prilogu preuzmite i raspored praznika na emitivnim tržištima u 2020. godini.

RASPORED PRAZNIKA NA EMITIVNIM TRŽIŠTIMA U 2020. GODINI

Njemačka glavno emitivno tržište u 2019. godini

Prošle godine rast u broju dolazaka i noćenja zabilježen je s dalekih tržišta Kine, SAD-a i Kanade te Ukrajine, Španjolske, Austrije, BiH-a, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke, Rusije, Slovenije, Slovačke, Švicarske, UK-a te s domaćeg tržišta. Tržišta koja su zabilježila rast u dolascima uz blagi pad broja noćenja su Belgija, Danska, Finska i Poljska.

Pad u dolascima uz rast noćenja u 2019. godini bili su s tržišta Južne Koreja, dok tržišta koja su ostvarila pad u noćenjima i dolascima su tržišta Češka, Japan, Nizozemska, Norveška i Švedska.

U ukupnom prometu 2019. (noćenja) dominira tržište Njemačke, a potom slijede domaće tržište, Slovenija i Austrija.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN