Priča o zabrani tiramola u Hrvatskoj među top 5 neistina o Europskoj uniji

Ove godine veliki medijsku prašinu podigla je suluda odluka o zabrani vješanja rublja na pročeljima zgrada i kuća u nekim našim gradovima i općinama na obali. Umjesto da čuvamo...

Ove godine veliki medijsku prašinu podigla je suluda odluka o zabrani vješanja rublja na pročeljima zgrada i kuća u nekim našim gradovima i općinama na obali.

Umjesto da čuvamo i njegujemo naš autentičan način i kulturu življenja, mi to zabranjujemo. Totalno protiv same esencije turizma i glavnog motiva za putovanjem, gdje upravo autentičnost igra glavnu ulogu.

Pod prizmom da od nas to traži EU tj. da se radi o usklađivanju sa zakonima Europske unij, neki gradovi kao što su otok Mljet i Šolta, Rijeka, Kaštela… donijeli su smiješnu i suludu odluku o zabrani vještanja rublja na kućama.

Foto: EK

No, kako je odmah bilo jasno kako se tu ne radi o usklađivanju sa zakonima EU, nego o odluci koja se temelji na zakonu o komunalnom gospodarstvu znači odluci o komunalnom redu, upravo toj odluci “nasmijala” se i Europska komisija koja je u svojem priopćenju navela top 5 najvećih neistina o EU ove godine.

A upravo tu se nalazi i priča o zabrani tiramola u Hrvatskoj, kao namjerne krive interpretacije propisa EU ili kao neistina.

Priopćenje Europske komisije možete pročitati u prilogu.

Foto: European commission

Prilog: European Commission / Fact or fiction? The most far-fetched Euromyths of 2019

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN