Prodaje se Češka vila na Visu

Vlada je na 118. sjednici u četvrtak odlučila putem javnog natječaja prodati tzv. Češku vilu na otoku Visu. Vlada je donijela Odluku o pokretanju postupka prodaje nekretnina u k.o....

Vlada je na 118. sjednici u četvrtak odlučila putem javnog natječaja prodati tzv. Češku vilu na otoku Visu.

Vlada je donijela Odluku o pokretanju postupka prodaje nekretnina u k.o. Vis. Prostornim planom Splitsko-dalmatinske županije, Prostornim planom uređenja Grada Visa i Urbanističkim planom uređenja – Češka vila na prostoru navedenih čestica utvrđeno je građevinsko područje turističko-ugostiteljske namjene.

Temeljem Odluke Vlade o utvrđivanju uvjeta i objavi javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju Ugostiteljsko-turističkog projekta Češka vila u Gradu Visu na otoku Visu i imenovanju povjerenstva za ocjenu ponuda i praćenje realizacije Projekta, od 14. lipnja 2017. godine, dana 14. srpnja 2017. godine objavljen je javni poziv za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju Ugostiteljsko turističkog projekta Češka vila u Gradu Visu na otoku Visu. U ostavljenom roku za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju Projekta Češka vila od 14. srpnja 2017. do 15. studenoga 2017. godine, u Ministarstvu državne imovine nije zaprimljena niti jedna ponuda.

Foto: Ministarstvo imovine

Ministarstvo državne imovine ocjenjuje kako je oportuno predmetne nekretnine u k.o. Vis ponuditi na prodaju po početnoj kupoprodajnoj cijeni u iznosu od 32.121.725,00 kuna, koja je jednaka vrijednosti nekretnine procijenjenoj po procjenitelju. Nakon sjednice Vlade, ministar državne imovine Goran Marić kazao je da se Češka vila prodaje po cijeni od 30-ak milijuna kuna, ali će investicija sigurno biti i do 100 milijuna kuna. Dodao je da očekuje da na toj nekretnini bude hotel više kategorije.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN