Promjena radnog vremena zračnih luka

Nastavno na mjere koje su donesene uslijed pandemije koronavirusa u Hrvatskoj te na pad prometa zračnih luka, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je dalo suglasnosti za izmjenu rada, odnosno...

Nastavno na mjere koje su donesene uslijed pandemije koronavirusa u Hrvatskoj te na pad prometa zračnih luka, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je dalo suglasnosti za izmjenu rada, odnosno otvorenosti zračnih luka u Hrvatskoj. Odluka o promjeni radnog vremena zračnih luka vrijedi do 19. travnja 2020. s mogućnošću produženja. 

Sukladno odredbi Pravilnika o vremenu otvorenosti aerodroma kojom se operatoru aerodroma iznimno, uslijed okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa, omogućava određivanje drugačijeg vremena otvorenosti, radno vrijeme se mijenja u zračnim lukama Split, Zadar, Pula i Osijek.

Također, obzirom da je prethodno skraćeno radno vrijeme Zračne Luke Franjo Tuđman te zatvorenost Zračne luke Dubrovnik zbog pojave koronavirusa, navedene izmjene radnog vremena ostalih zračnih luka u Hrvatskoj su postale nužne.

Glavni razlozi za skraćeno radno vrijeme su dramatičan pad prometa, zapravo gotovo nepostojeći putnički promet te obaveza primjene mjera ograničenja broja nužnih djelatnika u zračnim lukama. Sve zračne luke koje su trenutno promijenile radno vrijeme biti će spremne na otvaranje u slučaju izvanrednih potreba ili okolnosti.

Radno vrijeme zračnih luka do 19. travnja 2020.

Zračna luka Franjo Tuđman je od 14. ožujka 2020. zatvorena u razdoblju od 00:00 do 05:30, dok je Zračna luka Dubrovnik je zatvorena za civilni promet do 15.04.2020. zbog preventivnih mjera sprečavanja širenja novog koronavirusa. 

Foto: ZAG

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN