Prva faza projekta Turističko naselje „Uvala Livka, Otok Šolta“ strateški investicijski projekt RH

Vlada Republike Hrvatske na danas održanoj sjednici, a na prijedlog Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata, donijela je odluku o proglašenju prve faze projekta Turističko naselje „Uvala...

Vlada Republike Hrvatske na danas održanoj sjednici, a na prijedlog Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata, donijela je odluku o proglašenju prve faze projekta Turističko naselje „Uvala Livka, Otok Šolta“ strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske. Vrijednost ukupnih troškova  realizacije prve faze Projekta procijenjena kroz materijalnu i nematerijalnu imovinu iznosi 508.899.597,00 kuna a investitor je trgovačko društvo Azurna uvala d.o.o.

Lokacija realizacije projekta je Stomorska u Općini Šolta, a u prvoj fazi predviđena je izgradnja elitnog turističkog naselja, koji uključuje izgradnju hotela kategorije 5 zvjezdica ukupnog kapaciteta oko 100 soba, SPA i wellness centra, klubske kuće sa restoranom, caffe barom, kluba na plaži za goste hotela, kao i izgradnju  29 vila i 23 bungalova koji će biti brendirani od strane elitnog operatora hotela.

Cjeloviti projekt, ukupne procijenjene vrijednosti ulaganja 1.075.750.000 kn, u svojoj 2. fazi uključuje planiranu izgradnju aneksa hotela sa 19 soba, 10 bungalova/ apartmana, te luke nautičkog turizma – marine kategorije 3 sidra, kapaciteta 120 vezova, s recepcijom, caffe barom, restoranom i drugim sadržajima, a u 3. fazi projekta planirana je izgradnja smještajnih i uslužnih objekata na rezerviranom dijelu zemljišta površine 85.600 m2.

S obzirom na predviđene faze i dinamiku realizacije cjelovitog projekta, kao i činjenicu da se dio projekta planira realizirati na pomorskom dobru, za što je potrebno prethodno provesti postupak dodjele koncesije sukladno odredbama Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, projekt se proglašava strateškim samo u dijelu koji se odnosi na prvu fazu realizacije projekta, čijom se realizacijom planira otvoriti novih 250 radnih mjesta.

Izvor/ foto: Vlada Republike Hrvatske

Povezane vijesti: