Sljeme je ovog vikenda po prvi put postalo središte jedinstvenog događaja Ski & Wine, koji je spojio sport, prirodu, vrhunska vina i humanitarnost u nezaboravnom zimskom doživljaju. Manifestacija je okupila ljubitelje skijanja, vrhunskih vina i domaćih delicija te promovirala održivi turizam, lokalne proizvođače i plemenitu svrhu - pomoć djeci iz Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.
Sljeme se ovim događajem potvrdilo kao idealna kulisa za promociju eno-gastronomije i održivog turizma, a ovakvi sadržaji otvaraju nove mogućnosti za oživljavanje njegove ponude tijekom cijele godine.
Manifestacija se organizirala prvi put i dodatno je obogaćena humanitarnim karakterom uz podršku Hrvatske udruge ljubitelja skijanja (HULJS), koja je aktivno sudjelovala u organizaciji i prikupljanju sredstava za SB Bistra. Članovi udruge svojim su angažmanom osigurali dodatnu vidljivost ovog plemenitog cilja te motivirali brojne sudionike da daju svoj doprinos.
Sudionici su uživali u degustacijama vrhunskih vina lokalnih vinara uz zimsku idilu Medvednice te prigodne gastro zalogaje koji su upotpunili ovo jedinstveno iskustvo. Dio sredstava prikupljenih tijekom manifestacije namijenjen je podršci radu SB Bistra i poboljšanju uvjeta liječenja najmlađih pacijenata.
U ovoj manifestaciji sudjelovalo je čak šest renomiranih vinarija s područja Zagrebačke županije: Philipecz, Tomac, Šember, Kos, Dobra berba i Jagunić.
"Na Sljemenu smo danas vidjeli ne samo strast prema zimskim sportovima, već i vrhunskim vinima. Kombinacija skijanja, vrhunskih pjenušaca i humanitarnog cilja učinila je ovaj festival doista posebnim", izjavio je predsjednik Hrvatske udruge ljubitelja skijanja i snowboardanja (HULJS Ski) Nino Staničić Vidrač. Njegove riječi savršeno opisuju duh manifestacije, u kojoj su se sport i kultura susreli kako bi zajedno stvorili jedinstvenu priču.
Posebnu podršku plešivičkim vinarima i ove je godine pružila Petra Masnec, direktorica Turističke zajednice grada Jastrebarskog, koja kontinuirano radi na promociji plešivičkog vinogorja i njegovih vinara. Njena podrška dodatno je osnažila prisutnost plešivičkih vina na manifestaciji te potvrdila važnost lokalne suradnje u razvoju eno-gastro turizma.
Degustacije vina stručno je vodio poznati sommelier Darko Lugarić, koji je gostima približio karakteristike svakog vina i savršene kombinacije s domaćim jelima. Poseban doživljaj pružila je i Monika Antolović, koja je predstavila spoj autohtonih proizvoda kroz prezentaciju domaćeg kruha iz OPG-a Robić, posluženog s tradicionalnom mašću, čime su posjetitelji mogli okusiti istinsku tradiciju regije.