Prvo plovidbeno kino u Hrvatskoj: U Vukovaru od ovog vikenda filmovi tijekom plovidbe Dunavom

Zanimljiv projekt kina na Dunavu kreće od ovog vikenda u Vukovaru. Radi se o prvom plovidbenom kinu u Hrvatskoj pod nazivom „Plovidbeno kino – Sail – In cinema on...

Zanimljiv projekt kina na Dunavu kreće od ovog vikenda u Vukovaru. Radi se o prvom plovidbenom kinu u Hrvatskoj pod nazivom „Plovidbeno kino – Sail – In cinema on Danube“ koje je pokrenula vukovarska putnička agencija Danubiumtours. Tako jednostavna i originalna ideja, a sasvim novi turistički proizvod na karti Vukovara koji bi mogao privući turiste iz cijele regije.

S obzirom kako je kino platno instalirano na elektro solarnom putničkom broda Magenta 1 u Vukovaru osigurana je potrebna tišina tijekom film projekcija jer ovakav brod praktično ne proizvodi nikakav zvuk budući je na struju.

„ Svakoga petka i subote, sa početkom od 21 sati, na našem turističkom brodu prikazivat će se filmske projekcije. Petkom će to biti dokumentarni filmovi, a subotom dugometražni filmovi. U petak započinjemo sa dokumentarcem „Beatles“ dok ćemo u subotu prikazati igrani film „Parazit“ koji je dobitnik niza Oscara“, rekla je vlasnica broda Zrinka Šesto.  

Inovativan je ovo projekt, a interes za kino projekcije velik. Ideja je nastala tijekom Vukovar film festivala kada su se na ovome prepoznatljivom vukovarskom turističkom brodu puštali dokumentarni filmovi. Poseban ugođaj plividbe uz filmove, kokice i sve što ide uz kino privući će posjetitelje cijele Hrvatske u grad na Dunavu.

“Sigurna sam kako će u našem plovidbenom kinu uživati ne samo Vukovarci nego i građani iz okolice, cijele Hrvatske, ali i turisti koji Vukovar posjećuju tijekom godine. Ovisno o interesu plovidbeno kino moći će se unajmiti, ostavljamo mogućnost i da grupe iznajme brod i gledaju film po svome izboru u sklopu raznih druženja i proslava, poput rođendana, godišnjica, djevojačkih i slično“, zaključuje Šesto.

Vukovar ovim sadržajem dobiva još jedan i to vrhunski turistički proizvod, koji je k tome jedinstven i prvi u Hrvatskoj, ako ne i u ovom dijelu Europe.

Agencije, imate još jedan odličan sadržaj koji možete ponuditi tržištu – prvo kino na lijepom plavom Dunavu.

Kontinentalnom turizmu, poglavito ovdje na krajnjem istoku, trebaju ovakve ideje i inicijative jer upravo one mogu pokrenuti uspavani brod turizma Slavonije. Vukovar nudi sve više sadržaja, a polako niče i sve više privatnih iznajmljivača i čini se kako će u najistočnijoj županiji upravo grad na Dunavu prvi možda krenuti hrabrije naprijed u razvoj turizma.

Potencijala na Istoku ima puno, no nažalost donosioci odluka turizam u Slavoniji za sada ne prepoznaju kao granu u koju bi trebali ozbiljno ulagati. Upravo turizam osiromašenoj Slavoniji mogao bi biti slamka spasa.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN