Najboje od Hvara

Prvo poslovno predstavljanje i kušanje hvarskih vina – “Najboje od Hvara 2021.”

Udruga Hvarski vinari, u suradnji s Turističkim zajednicama općine Jelsa i Splitsko-dalmatinske županije, organizira prvo poslovno predstavljanje i kušanje hvarskih vina za predstavnike HORECA sektora po nazivom “Najboje od...

Udruga Hvarski vinari, u suradnji s Turističkim zajednicama općine Jelsa i Splitsko-dalmatinske županije, organizira prvo poslovno predstavljanje i kušanje hvarskih vina za predstavnike HORECA sektora po nazivom “Najboje od Hvara 2021.”

Na prezentaciji, koja će se održati u petak 3. prosinca 2021. u 16 sati u hotelu Cornaro u Splitu, svoja mlada vina i nove berbe “en primeur” po kategorijama ocjenjivanja 3. Jelsa Summer Wine Tastinga predstavit će osobno hvarski vinari.

Na posebnom će izlagačkom mjestu biti pobjednička vina ovogodišnjeg ocjenjivanja u organizaciji renomiranog projekta Vinske zvijezde. Ocjenjivanje se održalo tijekom popularne Fešte vina, potkraj kolovoza. Na njemu su sudjelovali članovi udruge Hvarski vinari s vinima u tri kategorije – bogdanuša, ostala bijela vina i plavac mali. Tako organizatori – Vinske zvijezde, udruga Hvarski vinari i Turistička zajednica općine Jelsa promiču visoku kvalitetu i važnost izvornih sorti Hvara, ne samo za otok, nego za cijelu Dalmaciju, Hrvatsku i ostali vinski svijet.

Uz Feštu vina, Turistička zajednica općine Jelsa već dvije godine u predsezoni organizira Wine & Olive & Heritage festival koji objedinjuje sve proizvođače najsunčanijeg hrvatskog otoka, sa stručno vođenim posjetama vinarijama, uljarama i OPG-ovima te prigodnim večernjim programom, ističući time sve mediteranske vrijednosti otoka Hvara, sjajnoga bisera Dalmacije.

Uz vina, na druženju kušat će se i nekoliko vrhunskih hvarskih ulja

“Najboje od Hvara 2021.” prvo je poslovno događanje vinara otoka Hvara, popularni “B2B”, donosno business to business, ususret blagdanima i novoj sezoni 2022. Pozivaju se svi predstavnici Horece da svojim dolaskom podrže hvarska vina u kontekstu promocije vina Dalmacije i važnosti dalmatinskih sorti u paleti hrvatskih vina. Na ovom će skupu vinari i vinski distributeri, predstavnici restorana, hotela i wine barova moći održati svoje prve sastanke za sljedeću sezonu i ugovoriti prodaju tek pristiglih berbi.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera na snazi. Broj gostiju je ograničen. Prijave i dodatne informacije: info@hvar-otok-vina.org.

Fotografije: Julio Frangen

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN