Rabac Open Air je još jedan dokaz kako je kvalitetni sadržaj imperativ za razvoj destinacije

Više od 30 tisuća posjetitelja na ovogodišnjem Rabac Open Airu

Na temelju odličnog i uspješnog koncepta, Poreč Open Air-a, drugi po redu Rabac Open Air privukao je više od trideset tisuća ljudi koji se u 76 dana trajanja održao na dvanaest različitih lokacija te se pokazao kao odličan kvalitenti sadržaj.

Valamar je u suradnji s Gradom Labinom i Turističkom zajednicom Labin–Rabac te tvrtkom MPG, organizatorom festivala, i ove godine u Rabac organizirala odličan toliko važan kvalitetan sadržaj u turističkoj destinaciji. Turisti i lokalno stanovništvo su i ovaj put bili oduševljeni sa mnoštvo koncerata, kostimiranih zabavljača, puno glazbe i smijeha, te izvrsni filmovi pod zvijezdama obilježili su ljeto u Rapcu, a veličina projekta dovoljno govori kako je čak 116 sati glazbe obilježilo ljeto u Rapcu. 

Koncept festivala pruža raznovrsnu zabavu za sve generacije pa su svi festivalski programi bili jako dobro posjećeni. Sve povratne informacije koje smo dobili od stranih i domaćih posjetitelja su vrlo pozitivne i pohvalne i zato trebamo nastaviti u istom smjeru s malim izmjenama kako bismo gostima svake godine ponudili nešto novo. Rabac Open Air je svojim gotovo svakodnevnim programom definitivno utjecao na kvalitetu zabave i promijenio je percepciju Rapca kao malog mjesta gdje se malo toga dešava“, rekla je Radmila Paliska Kos, direktorica Turističke zajednice Labin-Rabac.

Inače, program Rabac Open Aira bio je podijeljen u četiri kategorije i odvijao se na više lokacija tijekom lipnja, srpnja i kolovoza. U petnaest različitih programa organizatori su pripremili čak 66 događanja u kojima je sudjelovalo 160 domaćih i stranih izvođača. 

S ciljem dodatnog obogaćivanja sadržaja, i ove je godine nastavljena odlična suradnja s programskim partnerima, organizatorima festivala Labin Art Republika. Zanimljiva događanja u obližnjem Labinu dodatno su upotpunila Special Events program i povezala Labin i Rabac kroz raznovrstan sadržaj u obliku festivala dokumentarnog filma Shpeena Dox, noćnog razgleda Starog grada Labina utorkom te prekrasnog događanja na Špini, Labin Jazz festivala.

Ponedjeljkom, srijedom i petkom posjetitelji su u parku ispod hotela Valamar Sanfior uživali u Open Air Cinema i osamnaest  besplatnih projekcija obiteljskih i animiranih filmova u sklopu programa Cinema and Theatre, a subota je bila rezervirana za Istra Inspirit, popularnu scensko-edukativnu atrakciju. Utorak je tijekom ljetnih mjeseci bio dan za Circus in the City unutar programa Street Performance, dok je najmlađima i ove godine nedjelja bila omiljeni dan, dan rezerviran za interaktivni program Bal princeza.

Kvalitetni, raznolik i autentičan sadržaj je imperativ

Ako želimo povećati turističku potrošnju, imati kvalitetnije goste onda svakako ne može više nuditi samo sunce i more. Kvalitetni, raznolik i autentičan sadržaj je imperativ. Osim što kroz razne sadržaje gosti imaju što raditi u destinaciji, osim kupanja, direktno podižemo ukupno zadovoljstvo turista s destinacijom, kao i povećavamo turističku potrošnju, a samim time i profil gostiju. Ne samo u financijskom kontekstu nego s ciljanim sadržajima ciljamo određenu ciljnu skupinu koju u destinaciju privlači aktivni odmor, kultura, zabava itd… Naravno, prvo i osnovno moramo znati koji turistički proizvod gradimo i za koga, a tek onda raditi na strateškom razvoju destinacije, kako kroz ponudu, uslugu, uređenje tako i sadržaje.

Za kraj svakako treba pohvaliti i istaknuti komunikaciju na društvenim mrežama, a koja se odvijala na engleskom jeziku.

Povezane vijesti: